Constant honger hebben - zelfs na het genieten van een heerlijke, voedzame en vullende maaltijd - is een van de grootste boosdoeners als het gaat om tegenslagen in het dieet. Het kan op zijn zachtst gezegd frustrerend zijn, maar er is een supplement dat kan helpen: Glucomannan.

Hoewel het geen magisch drankje is dat kilo's moeiteloos wegsmelt, kan het nemen van slechts een paar gram glucomannan per dag het gemakkelijker maken om overeten te voorkomen, zeiden voedingsdeskundigen Mira Calton, CN en Jayson Calton, PhD in een recent nummer van onze gedrukt tijdschrift ( Koop op Amazon, $ 19,97 voor een jaarabonnement ). Dit komt omdat het een zeer oplosbare vezel is - wat de beste soort is vezels voor gewichtsverlies .

Wanneer het voor een maaltijd wordt ingenomen, neemt het vloeistof op en zwelt het op tot meer dan 10 keer het oorspronkelijke volume, beweren de Caltons. Dit oefent een strekkend effect op de maag uit dat verzadigingssignalen in de hersenen veroorzaakt, waardoor de honger gedurende 2 uur na inname met 30 procent wordt verminderd. Ze citeren ook een studie uit Noorwegen waaruit bleek dat vrouwen die een caloriebeperkt dieet volgden en die glucomannan gebruikten, in een periode van vijf weken tweemaal zoveel gewicht konden verliezen dan degenen die een placebo gebruikten.Dr. Oz is een andere fan van dit vezelsupplement en noemt het de magere spons van de natuur. Zijn website claims dat glucomannan ons niet alleen een voller gevoel geeft, maar ook helpt de hoeveelheid koolhydraten en cholesterol te verminderen die ons lichaam tijdens het eten opneemt. EEN Studieoverzicht 2019 ondersteunt dat, het vinden ervan kan ook helpen bij het in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel en het afweren van ontstekingen.

Natuurlijk is iedereen anders en moet hij zijn arts raadplegen voordat hij supplementen aan zijn dieet toevoegt. Glucomannan is over het algemeen veilig bevonden, maar vanwege zijn potentie moet het voor de maaltijd tot kleine doses van slechts één gram worden beperkt. Anders riskeert u bijwerkingen zoals pijnlijke krampen en een opgeblazen gevoel.

U kunt de suggestie van Caltons volgen met een supplement zoals NOW Glucomannan Pure Powder ( Koop op Amazon, $ 14,09 ), of geniet van shirataki-noedels (ook bekend als wondernoedels), een geweldige koolhydraatarme pastavervanging gemaakt van dezelfde vezel ( Koop op Amazon, $ 19,99 ).

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.