Zoals veel mensen is u in de loop der jaren waarschijnlijk verteld dat fluoride goed is voor uw gebit. En hoewel dat waar is, is nieuw onderzoek begonnen aan te tonen dat voor mensen die onbedoeld te veel gefluorideerde producten consumeren, het meer kwaad dan goed kan doen als het gaat om de gezondheid van de botten op de lange termijn.

Fluoride is een mineraal dat het meest voorkomt in uw tanden, waar het helpt bij je glazuur versterken en het voorkomen van gaatjes die kunnen leiden tot verdere tandbederf. Uw tandarts kan u zelfs aanraden om een ​​gefluorideerde tandpasta en/of mondspoeling te gebruiken als uw tanden een oppepper kunnen gebruiken of tekenen vertonen van meer gaatjes dan normaal.

Echter, een nieuwe studie gepubliceerd in Perspectieven voor de gezondheid van het milieu bleek dat te veel fluoride in uw systeem gedurende een lange periode (in dit geval in de loop van vijf jaar) kan leiden tot een verhoogd risico op botbreuken. Deze specifieke studie keek naar postmenopauzale vrouwen in Zweden en ontdekte dat hoe meer fluoride ze in hun drinkwater en algemene levensstijl hadden, hoe groter de kans was dat ze later in hun leven heupfracturen zouden krijgen. Agneta Åkesson, hoogleraar epidemiologie bij het Karolinska Institute en co-auteur van de studie, zei dat dit niet alleen te wijten is aan grotere hoeveelheden dagelijkse fluorideconsumptie, maar ook aan het feit dat een teveel aan fluoride hoopt zich in de loop van de tijd op in het lichaam , veroorzaakt problemen zoals gewrichtspijn en breekbaarheid van de botten indien onbehandeld.Moet u zich zorgen maken dat u te veel fluoride binnenkrijgt? Het hangt er van af. Overleg zeker met uw arts als: bot gezondheid een zorg voor u is en als u overweegt een deel van de fluoride uit uw dieet te halen. Je zou uiteindelijk die gefluorideerde tandpasta en mondwater kunnen weggooien als je het niet nodig hebt, en je kunt een speciaal filtersysteem voor omgekeerde osmose bestellen ( Koop op Santevia, $ 199,99 ) dat werkt om fluoride uit uw water te verwijderen, hoewel ze vaak prijzig zijn. Hoe dan ook, het kan nooit kwaad om met een medische professional over je zorgen te praten!