Voor actrice Melora Hardin, geliefd om haar rollen als Jan on Het kantoor en Jacqueline Carlyle op Het vetgedrukte type , vierde juli van dit jaar was een viering van de hoop, familie en creatieve geest die haar het afgelopen jaar op de been hebben gehouden. Tijdens de quarantaine konden mijn man, twee meisjes en ik samen creatief aan de slag gaan, deelt Melora met EERST . We hebben kunstprojecten gedaan en nieuwe recepten bedacht, die we op deze Onafhankelijkheidsdag graag opnieuw gaan creëren. Het was verheffend om dat te midden van alles te delen!

Voor Melora is creativiteit altijd een uitlaatklep geweest voor opgekropte zorgen en haar geheime wapen om positief en gezond te blijven. Artistieke expressie verbetert niet alleen mijn humeur, het is voedsel voor mijn ziel geworden in moeilijke tijden, zegt Melora. Hier, meer manieren waarop ze er vrolijk, stralend en gelukkig uit blijft zien - en voelt.

Beats Burnout: een rustgevende peptalk

We voelen allemaaloverweldigd, uitgeput en angstigsoms, zegt Melora. Een van mijn favoriete dingen om op die momenten voor mezelf te reciteren, is een gedicht van Mary Oliver, genaamd Alles Dat Was en de woorden, zoals 'Elke dag heeft iets in zich waarvan de naam voor altijd is', herinneren me eraan dat elke dag, zelfs een stressvolle, een waar geschenk is!Radiance Secret: verfrissende hydratatie

Ik drink graag bubbelwater! zegt Melora. Mijn favorieten zijn LaCroix of San Pellegrino voor een traktatie. Het helpt een droge huid te voorkomen, maar geeft me ook een energiek gevoel, vooral in de zomer!

Sparks Serenity: neem een ​​'huisdierpauze'

Knuffelen met mijn dochters en tijd met mijn man zijn natuurlijkautomatische stress-busters, maar ik breng ook graag tijd door met mijn huisdieren, zegt Melora met een glimlach. Zitten met de kat of wandelen met de hond is echt verfrissend, maar we hebben onlangs koivissen en goudvissen aan onze vijver toegevoegd en ik merk dat ik daar urenlang naar ze zit te staren. Er is iets zo ontspannends aan het kijken naar mijn vissen. Ik geniet echt van ze! Studies hebben aangetoond dat het kijken naar zwemmende vissen, in realtime of virtueel, de bloeddruk kan verlagen, de stemming kan stimuleren en angst onmiddellijk kan verminderen!

Smelt een menopot: doe een dansje

Dans is mijn favoriete oefening - het is goed voor lichaam en geest! Melora enthousiast. Ik doe het al sinds mijn vijfde, maar tegenwoordig vertrouw ik op danslessen via Zoom om mijn training te krijgen en om contact te maken met andere mensen. Ik ben iemand die mensen om me heen nodig heeft, en ik vertrouwde op die lessen om die verbinding te krijgen en angst en angst te bestrijden tijdens de pandemie. Ik heb ook gemerkt dat wandelen en gedag kunnen zeggen tegen buren, zelfs op afstand, enorm nuttig is - voor mijn lichaam en geest.

Direct opladen: het goede zien

Naarmate ik ouder werd, realiseerde ik me dat het belangrijk is om zoveel mogelijk te stoppen en aan de rozen te ruiken, vertrouwt Melora toe. Ik probeer in het moment te zijn en dankbaar te zijn voor alles wat ik heb, wat een balans is die soms moeilijk te vinden is, vooral op momenten dat ik mezelf afvraag: waarom lukt dit niet? Maar ik heb geleerd dat alles een doel heeft, zelfs de uitdagingen, dus op moeilijke dagen, ikfocus op dankbaarheidvoor de basis, zoals een dak boven mijn hoofd, een mooi gezin en mijn gezondheid. Als ik dat doe, zie ik meteen dat ik eigenlijk heel veel heb.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ons gedrukte tijdschrift , Eerst voor vrouwen .