Een knoflookpers in je keukenla hebben is een droom als het gaat om het hakken van kruidnagel in seconden, maar het schoonmaken ervan kan een heel gedoe zijn. Al die kleine stukjes knoflook die in de gaatjes zitten, maken het bijna onmogelijk om een ​​knoflookpers schoon te maken, maar in plaats van een tandenstoker of een scherp voorwerp te gebruiken om ze enigszins te verwijderen, is een echte oplossing slechts één spritz verwijderd.

Je denkt misschien alleen aan kookspray als je iets wilt sauteren zonder dat het aan de pan plakt, maar het kan ook gemakkelijk zijn om een ​​knoflookpers gemakkelijk schoon te maken na gebruik!

Hoe gebruik je kookspray om een ​​knoflookpers schoon te maken?

Het zit hem eigenlijk allemaal in de voorbereiding: als je klaar bent om wat knoflook toe te voegen aan je favoriete pastagerecht of zelfgemaakte hummus, geef de knoflookpers dan een paar scheutjes kookspray totdat de roosters aan de binnen- en buitenkant licht bedekt zijn. Plaats vervolgens een of twee kruidnagels (ze pellen is .) veel makkelijker dan je denkt) in de pers en je gehakte knoflook zou er aan de andere kant uit moeten komen, klaar om te gaan.De kookspray heeft geen invloed op de smaak van de knoflook omdat het gewoon olie is. Maar het werkt als een gladde coating, zodat wanneer het knoflookteentje wordt geperst, het geen kleine stukjes achterlaat. U kunt een flesje PAM gebruiken of een spuitfles ( Koop op Amazon, $ 13,99 ) en vul het met je favoriete bakolie om het te doen.

Hoe maak je een knoflookpers schoon

Nadat je klaar bent met het gebruik, zou het opruimen een fluitje van een cent moeten zijn, want dankzij de kookspray blijven er geen stukjes knoflook achter. Moeilijk voor te stellen, toch? Dan kunt u uw gereedschap gewoon wassen zoals u dat normaal zou doen, maar u moet wel rekening houden met het type pers dat u heeft.

Als je een knoflookpers van aluminium hebt, gebruik dan niet de vaatwasser om hem schoon te maken, omdat het afwasmiddel van het wasprogramma ervoor kan zorgen dat het metaal na verloop van tijd vervaagt. Om ervoor te zorgen dat uw knoflookpers als nieuw blijft, Wikihow beveelt aan om het met de hand te wassen alleen met warm water en laat het dan aan de lucht drogen in plaats van een handdoek te gebruiken.

Versies zoals RSVP International Garlic Clove Cube Press Tool ( Koop op Amazon, $ 16,95 ) hebben afneembare onderdelen, waardoor ze vaatwasmachinebestendig zijn. Bovendien is het gemaakt van BPA-vrij plastic en roestvrij staal, dus het is prima af te wassen met afwasmiddel. Het hangt allemaal af van welk type pers je het liefst gebruikt tijdens het koken.

Door goed voor keukengerei te zorgen, gaat het langer mee en kun je er meer uit halen. Probeer deze hack eens om ervoor te zorgen dat je vertrouwde knoflookpers schoon blijft en er als nieuw uitziet!

Psst: kookspray kan het leven ook buiten de keuken gemakkelijker maken. Als je hardnekkig vuil op je douchedeur hebt, een paar spritsen zal helpen om er snel vanaf te komen. Of houd in de winter een blikje kookspray bij de hand voor als het sneeuwt. Enkele lichte nevels van oliespray op een schop voorkomt dat de sneeuw eraan blijft plakken. Kortom, je leven wordt zoveel gemakkelijker gemaakt door het in huis te gebruiken.

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.