Ooit te maken gehad met een vies, beschimmeld douchegordijn? Hoewel een oplossing om de situatie op te lossen is om het gewoon weg te gooien en een gloednieuwe te krijgen, kunnen een paar eenvoudige veranderingen (die geen geld kosten!) het veel langer schoon houden - en het gemakkelijker maken om te wassen. Er is zelfs één tip waar je misschien niet aan hebt gedacht en die een groot verschil kan maken.

Hoe groeit schimmel en meeldauw zelfs op een douchegordijn? Het heeft te maken met de hoeveelheid vocht in de lucht en het gebrek aan ventilatie in een traditioneel zo kleine ruimte. Nadat je jezelf hebt afgewassen, komen die kleine waterdruppels door de kamer vast te zitten, en als er geen manier is om ze routinematig te luchten, klampen ze zich vast aan oppervlakken en vormen ze uiteindelijk een beschimmelde barrière.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Deze tip komt rechtstreeks van iemand die het een en ander over het onderwerp weet: schimmelsaneringsexpert Michael Rubino. De volgende keer dat je je in bad of onder de douche wast en je afdroogt, zegt hij dat je ook je badmat moet ophangen om te drogen. Zo voorkom je dat vochtopnemende deeltjes op de vloer je gordijn en voering bereiken. Plaats uw badmat eenvoudig over de douchestang of een handdoekenrek zodat deze tussen gebruik volledig kan drogen en u zult veel minder last hebben van schimmelgroei rond uw doucheruimte. vertelde mindbodygreen .Naast het ophangen van je badmat om te drogen na elk gebruik, zegt Rubino dat er nog een paar andere stappen zijn die je kunt nemen om een ​​beschimmeld douchegordijn te voorkomen. Zorg ervoor dat u de deur van uw badkamer open laat wanneer uw afzuigventilator is ingeschakeld, zodat deze frisse lucht door de ruimte kan laten circuleren. Zorg ervoor dat u in uw douche uw douchevoering en gordijn scheidt, zodat de voering aan de binnenkant van het bad zit en het gordijn aan de buitenkant. Ten slotte, zelfs met al deze tips, is het nog steeds een goed idee om je gordijn en voering een wasbeurt te geven ongeveer een keer per maand zodat beide vers blijven. Gooi ze gewoon in de wasmachine met een half kopje zuiveringszout om schimmel af te breken en een handdoek om al het vuil op te nemen. U kunt ook een spray voor het verwijderen van vlekken en een borstel met zachte haren gebruiken om het gordijn en de voering om de paar weken regelmatig te schrobben.

Door deze eenvoudige wijzigingen aan te brengen, zult u: houd je badkamer schoon zonder al te veel extra moeite!