Pompoenpompoen is een hoofdingrediënt in zoveel smakelijke herfst- en wintergerechten. Maar voor sommige mensen kan het hanteren ervan leiden tot een ongemakkelijke huidreactie, zoals hun handpalmen die plotseling rood en jeukend worden. Als jij dit bent, dan weet je hoe onaangenaam het gevoel is, maar weet je dat? wat het is?

De aandoening wordt butternut squash dermatitis genoemd, en het is eigenlijk niet zo ongewoon. Het internet staat vol met mensen die vragen wat is er met hun handen? nadat ze in contact zijn gekomen met de pompoen. Bij sommigen wordt hun huid rood en gaat ze jeuken. Anderen zien hun huid uitdrogen, terwijl anderen melden dat ze een soort dunne, plakkerige film over hun handen zien. In het ergste geval meldden sommigen dat er pijnlijke blaren opborrelden. Sommige mensen krijgen hoe dan ook een combinatie van symptomen, het is niet leuk om mee om te gaan.

Wat is butternut squash dermatitis?

Een huidreactie van butternutpompoen was: studeerde voor het eerst in 1994 toen een 30-jarige vrouw twee keer werd blootgesteld aan het fruit en beide keren blaren op haar handen kreeg. Interessant genoeg gebeurde de reactie alleen toen ze in contact kwam met het vlees onder de huid.Board-gecertificeerde dermatoloog Morgan Rabach, MD, die met Bon Appetite sprak, zei dat de boosdoener een onbekende verbinding is die in squash wordt gevonden. Samen met pompoen wordt het ook gevonden in pompoenen, komkommers, meloenen en courgettes. De verbinding irriteert de huid en veroorzaakt de reactie.

In een artikel uit 2011 op de blog Backyard Gardening , een tuinman die de reactie heeft meegemaakt, legt uit dat het wordt veroorzaakt door het beschermende sap dat sommige vruchten vrijgeven als ze gewond zijn. De vloeistof die eruit komt als je pompoen, pompoen en soortgelijk fruit snijdt, is bedoeld om het gebied waar het gekwetst is, dicht te schroeien en uit te drogen, en vormt een laag om de vlezige binnenkant te beschermen. Dit sap bevat een onbekende verbinding die reageert met de huid van sommige mensen.

Gelukkig verdwijnt de aandoening meestal na 30 minuten, vertelde Rabach aan Bon Appetite TK SPELLING AND LINK. En aangezien het een contactdermatitis is, wat een tactische allergie betekent, betekent het hebben van een huidreactie niet dat je allergisch bent voor het fruit en het niet kunt consumeren. Als je al eens butternutpompoen hebt gegeten zonder een reactie te hebben gehad, zou je je veilig moeten voelen om hiermee door te gaan. Probeer het gewoon niet rauw aan te raken!

Hoe een huidreactie van pompoen te voorkomen.

In het onderzoek uit 1994 kreeg de vrouw een plaatselijke steroïde die de ontsteking verminderde. Dus als uw geval ernstig is, probeer dan zo snel mogelijk een arts te raadplegen om een ​​recept te krijgen. Maar het is niet nodig om op dat punt te komen!

Als je huid op de pompoen reageert, pak dan de volgende keer handschoenen je moet het knippen . Dit beschermt uw huid tegen het potentieel schadelijke sap. En als je wacht tot de pompoen rijper is, zou de ernst veel lager moeten zijn, omdat de vrucht niet zoveel van de mysterieuze verbinding zal afscheiden.

Raadpleeg zoals altijd uw arts als het slecht gaat. Maar je hoeft niet in paniek te raken als je de volgende keer dat je pompoen snijdt deze huidreactie krijgt!