Chlorogeenzuur, een antioxidant in koffie, is een krachtige genezer: de antioxidanten, mineralen en polyfenolen verbeteren het vermogen van het lichaam om suiker af te breken, waardoor diabetes en insulineresistentie worden voorkomen.

Maar voor de grootste voordelen, Bob Arnot, MD, auteur van Het dieet van de koffieliefhebber ( Koop op Amazon, $ 14,29 ), adviseert op zoek te gaan naar een merk dat rijk is aan antioxidanten dat meer chlorogeenzuur bevat, zoals Dunkin Donuts Original-melange (552 mg per kopje) ( Koop op Amazon, $ 5,63 ) of Eight O'Clock Colombian Medium Roast (401 mg per kop) ( Koop op Amazon, $ 6,46 ). Hij stelt voor om 1.000 mg chlorogeenzuur per dag te nemen - en het is gemakkelijk te doen, zelfs als je een hekel hebt aan koffie!

Ben je dol op koffie?

Het gemiddelde kopje Joe bevat 130 mg chlorogeenzuur per kopje, dus je zou ongeveer acht kopjes moeten drinken om de aanbevolen dosis van 1.000 mg te krijgen. Maar de eenvoudige richtlijnen van Dr. Arnot kunnen u helpen de voordelen te halen uit slechts twee tot drie kopjes per dag.Kies bonen die hier worden geteeld: Bonen uit Ethiopië, Kenia, Mexico, Colombia en Brazilië bevatten maar liefst 10 keer meer chlorogeenzuur dan het standaardbrouwsel.

Koffieplanten produceren polyfenolen om zichzelf te beschermen tegen temperatuurschommelingen en harde wind, legt Dr. Arnot uit. Wanneer je deze koffie met een hoog polyfenolgehalte drinkt, werken diezelfde verbindingen in het menselijk lichaam om te beschermen jij tegen spierverlies, hartaandoeningen en andere kwalen.

Kies voor een lichte, magere, Amerikaanse of medium branding: Polyfenolen gaan verloren tijdens het roosteren, dus het is belangrijk om bonen te selecteren die voor een kortere tijd op een lager vuur worden gekookt. Dr. Arnot merkt op: als je een boon boven een medium brandt, wordt 75 procent van de polyfenolen verbrand.

Houd het simpel: als je een branding van hoge kwaliteit hebt gekozen, komen de natuurlijke smaken van de bonen er doorheen en heb je geen add-ins nodig die het afslanken vertragen, stelt Dr. Arnot. Deze koffiesoorten met een hoog polyfenolgehalte bevatten tonen van chocolade, honing, hazelnoot en bessen - ze hebben heerlijke, complexe smaken. Je zult niets willen toevoegen, want het smaakt op zichzelf al geweldig.

Maar als je iets extra's nodig hebt, sla dan melk of andere creamers op zuivelbasis over, waarvan is aangetoond dat ze zich binden aan koffiepolyfenolen, waardoor ze 28 procent minder biologisch beschikbaar zijn. Voeg in plaats daarvan een scheutje kokos- of amandelmelk . Roer voor een calorievrije zoetheid vloeibare stevia erdoor.

Liever cafeïnevrij?

Als cafeïne je achterlaat met zure reflux, kriebels of slapeloosheid, kun je decaf blijven gebruiken. Maar misschien moet u drie of vier 8 oz drinken. mokken om de voordelen te krijgen. Waarom? De allerbeste cafeïnevrije koffiesoorten bevatten ongeveer 25 procent minder polyfenolen dan cafeïnehoudende koffiesoorten, legt Dr. Arnot uit.

Geen koffiedrinker?

Hoewel Dr. Arnot van mening is dat koffie de beste manier is om de voordelen te krijgen (omdat verbindingen in het brouwsel synergetisch werken om het lichaam te helpen chlorogeenzuur te absorberen), hebben onderzoeken aangetoond dat suppletie met chlorogeenzuur ook gewichtsverlies kan bevorderen. Op De Dr. Oz-show, Mehmet Oz, MD, heeft aanbevolen om tweemaal daags 800 mg groene koffie-extract 30 minuten voor een maaltijd in te nemen voor optimale resultaten. Een om te proberen: GreeNatr Groene Koffieboon Extract ( Koop op Amazon, $ 17,97 ).

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ons gedrukte tijdschrift, Keer Diabetes om ( Koop op Amazon, $ 12,99 ).

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.