Voel je je verslagen? Dit bericht is geschreven door Marc en Angel Chernoff en is met toestemming opnieuw gepubliceerd.

Vanmorgen had ik geen zin om iets te doen. Het is een combinatie van uitputting van een paar dagen hard werken en een gebrek aan slaap met een zieke peuter in huis. Ik kon mezelf niet motiveren om iets belangrijks te doen, wat een zeldzaamheid is voor mij. Ik voelde me gewoon totaal ontmoedigd en verslagen. Ik begon over dingen na te denken en aan mezelf te twijfelen, en me af te vragen of alles wat ik doe de moeite waard is.

Ik zat daar bijna een uur in deze funk en vroeg me af hoe ik eruit kon komen. Moet ik vandaag gewoon vergeten? Moet ik dit project gewoon opgeven, omdat ik er niet zo goed in ben als ik dacht?MOET ZIEN:7 gezonde gewoonten van de gelukkigste mensen

Dat is wat ik overwoog, althans voor een tijdje. Maar het grootste deel van mij kende deze milde toestand van...depressiewas tijdelijk, en dus dook ik in mijn eigen intellectuele gereedschapskist voor oplossingen - kleine trucjes van de geest die een echt effect op de realiteit kunnen hebben.

Hier zijn vier dingen om in gedachten te houden (en te doen) als je je ontmoedigd en verslagen voelt.

Je bent niet het centrum van het universum (stop ermee om het allemaal over JOU te maken). Ik denk dat we allemaal de neiging hebben om onszelf in het middelpunt van het universum te plaatsen en alles te zien vanuit het gezichtspunt van hoe het ons beïnvloedt. Maar dit kan allerlei nadelige effecten hebben, van medelijden met onszelf als dingen niet precies gaan zoals gepland, tot twijfelen aan onszelf als we niet perfect zijn. Dus vanmorgen, in plaats van me zoveel zorgen te maken over mezelf, dacht ik aan andere mensen die ik zou kunnen helpen. Het vinden van kleine manieren om anderen te helpen haalt me ​​uit mijn egocentrische denken, en dan wentel ik me niet meer in zelfmedelijden; Ik begin na te denken over wat anderen nodig hebben. Ik twijfel niet aan mezelf, want de vraag of ik goed genoeg ben of niet staat niet meer centraal. De centrale vraag is nu wat anderen nodig hebben. Dus, aan anderen denken in plaats van aan mezelf helpt me vooruit.

MOET ZIEN:Het enige supplement om te nemen als je niet zo gelukkig bent als je denkt dat je zou moeten zijn

Je bent meer dan één ding (losmaken en je identiteit oprekken). We hebben allemaal dit beeld van onszelf in ons hoofd - dit idee van wat voor soort persoon we zijn. Wanneer dit idee wordt bedreigd, reageren we defensief. Mensen kunnen zich afvragen of we het goed hebben gedaan, en dit bedreigt ons idee een competent persoon te zijn, dus worden we boos of gekwetst door de kritiek. Iemand beschuldigt ons ten onrechte van iets, en dit bedreigt ons idee dat we een goed mens zijn, en dus worden we boos en argumentatief. Toen ik niet productief was, voelde ik me verslagen omdat ik me onbewust zorgen begon te maken dat ik niet was wie ik dacht dat ik was. Mijn oplossing was om te beseffen dat ik niet slechts één ding ben. Ik ben niet altijd productief - soms wel, maar soms ook onproductief. Ik ben niet altijd gemotiveerd - soms ben ik dat, maar soms voel ik me lui. En natuurlijk heb ik ook niet altijd geweldige ideeën, want dat kan niet. De waarheid is dat ik veel dingen kan zijn, en door dit te onthouden, kan ik mijn identiteit uitbreiden, zodat het niet zo kwetsbaar is. Dan maakt het niet uit of iemand denkt dat ik het niet goed heb gedaan, want ik doe het niet altijd goed. Ik maak fouten. Ik ben minder dan perfect. En dat is helemaal oké.

Vandaag is nog steeds een geschenk van onschatbare waarde (maak er het beste van). Ik heb nog maar zo veel dagen op aarde. Ik weet niet hoeveel dat zijn, maar ik weet wel dat het een zeer beperkt aantal is. Ik weet dat elk van die beperkte dagen een geschenk is, een zegen... een wonder. En dat het verkwisten van dit wonder een misdaad is - een vreselijk gebrek aan waardering voor wat ik heb gekregen. En dus herinnerde ik mezelf er vanmorgen aan dat deze dag telt en dat ik er nog steeds het beste van moet maken. Dat betekent niet dat ik hyperproductief moet zijn of mezelf de grond in moet werken, maar dat ik iets waardevols moet doen. Soms is een pauze nemen om jezelf te voeden een waardevolle activiteit, omdat je je hierdoor kunt hergroeperen en andere waardevolle dingen kunt doen. Maar alleen maar in zelfmedelijden zitten helpt niet. Dus ik stond op en nam mijn jonge zoon mee voor een kleine wandeling waar we allebei van genoten, en ik kwam terug met een beter gevoel (en hij ook).

MOET ZIEN:Een onopgemerkte voedselallergie veroorzaakte haar verbazingwekkende gewichtstoename

Zelfs de kleinst mogelijke stap is vooruitgang (neem die kleine stap). Het kan moeilijk zijn om in beweging te komen als je ernstig vastzit. Dit is hoe ik me tien jaar geleden voelde toen ik vastzat in een sleur nadat ik tegelijkertijd mijn kostwinnersbaan en twee dierbaren door ziekte verloor. Het was echt moeilijk om mezelf te motiveren als ik niet dacht dat ik de kracht had om door te gaan - toen ik me waanzinnig vreselijk voelde en medelijden met mezelf had. Maar ik deed elke dag een klein stapje, en het voelde goed, en ik werd sterker. Dat is wat ik vanmorgen ook deed - ik nam de kleinst mogelijke stap. Gewoon mijn computer aanzetten, een document openen en een enkele zin schrijven. Zo'n actie is zo klein dat het onbeduidend lijkt, en toch zo gemakkelijk dat het mogelijk was toen ik me verslagen voelde. En het liet me zien dat de volgende stap mogelijk was, en de volgende.

Ja, ik heb er nog steeds geen zin in, maar niet verslagen. Ik voel me sterker, omdat ik deze stappen heb genomen. Ik weet dat sommigen van jullie af en toe hetzelfde voelen, misschien vaker dan je zou willen toegeven. Dat is goed; We doen het allemaal. We zijn geen machines, constant opgeladen en klaar om op alle cilinders te vuren. We zijn mensen, wat betekent dat we wankelen, we twijfelen aan onszelf en we voelen soms pijn.

Ook dit zal voorbij gaan.

_Marc en Angel Chernoff zijn professionele levenscoaches die graag inspirerend advies en praktische tips voor het leven delen op hun populaire blog over persoonlijke ontwikkeling Marc en Angel Hack Life . Hun eerste boek, 1000 kleine dingen gelukkige, succesvolle mensen doen het anders , is een verzameling tips en reflecties over de kleine dingen die een groot verschil maken in ons dagelijks leven. Volg ze op Facebook , Twitter , en Instagram . _

Meer van EERST

Deze nieuwe pil kan het geheim zijn om veroudering te stoppen

Doorbraak! Dit belangrijke nieuws zal de manier waarop depressie wordt behandeld veranderen

9 snelle en gemakkelijke tips die u zullen helpen om alles te onthouden