We vertrouwen op onze wasmachine, vaatwasser en afvalverwerking om regelmatig voor ons te zorgen - maar wanneer was de laatste keer dat u die apparaten ook goed hebt schoongemaakt?

Voel je niet slecht als het antwoord daarop nooit is. Als het op schoonmaken aankomt, zijn dit enkele van de meest over het hoofd geziene delen van ons huis. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over het oproepen van iemand extra elleboogvet om deze klus te klaren. We spraken met YouTuber en koningin van schoon Jessica Tul ongeveer drie producten waar ze op vertrouwt voor elk - en ze zijn allemaal minder dan $ 12!

Mensen realiseren zich niet dat je je vaatwasser echt moet schoonmaken - de binnenkant, zoals wat je niet kunt zien, zegt Tull. De Affresh vaatwasserreiniger ( Koop op Amazon, $ 5,99 ) is geweldig omdat je het op zichzelf kunt gebruiken of je kunt het samen met gewoon afwasmiddel gebruiken, zodat je tegelijkertijd je vaat en je vaatwasser kunt reinigen.Ze raadt aan om de reiniger één keer per maand te gebruiken. Of je nu een volle lading vuile vaat hebt of niet, de tabletten zullen werken om elk model vaatwasser te reinigen en te ontkalken en om opgehoopte kalkaanslag, mineralen en voedselresten te verwijderen - alle dingen waarvan je niet wilt dat ze er meteen weer op worden gespat uw servies.

Tull vertelt ons dat ze ook de Afresh-wasmachine schoner houdt ( Koop op Amazon, $ 11,99 ) in haar wasruimte om ervoor te zorgen dat het apparaat geen vuil, geurtjes of ziektekiemen vasthoudt. De wasmachine moet ook een keer per maand worden schoongemaakt, zegt ze. De Afresh-wasmachinereiniger heeft een kleine kaart aan de zijkant van de doos, zodat je kunt afvinken wanneer je het voor het laatst hebt gedaan, wat erg handig is.

Haar favoriete product is echter de Affresh afvalverwijderingsreiniger ( Koop op Amazon, $ 11,73 ). Je laat de tablet er gewoon in vallen, laat het water lopen en begint dan met weggooien, legt ze uit. Het schuimt op en reinigt de binnenkant en laat een lekkere citrusgeur achter. Het is geweldig! U vindt ook een handige maandelijkse grafiek om aan de zijkant van deze vakjes af te vinken.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe gemakkelijk Tull elk product gebruikt tijdens haar schoonmaakroutine:

Als ze haar apparaten niet goed schoonmaakt, zegt Tull dat ze een eenvoudig mengsel van azijn, water en essentiële oliën gebruikt om vrijwel alles af te vegen, behalve graniet. Ze zal ofwel een paar druppels tea tree olie aan het mengsel toevoegen, of lavendel en pepermunt mengen. Het ruikt echt schoon en fris.

Meer handige tips van Tull vind je op haar Youtube en Instagram Pagina's. En vergeet niet om uw wasmachine, vaatwasser en vuilophaal maandelijks schoon te maken!

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.