Het is een nieuw jaar, en velen van ons (inclusief ik!) beginnen aan onze jaarlijkse poging om de extra kilo's te verliezen die we tijdens de feestdagen hebben ingepakt - of, in mijn geval, het gewicht dat ons besloop toen we meer uitgaven tijd binnenshuis snacken voor de tv, dankzij COVID-19. Als je erover denkt om dit jaar een nieuw programma voor gewichtsverlies te proberen en je hebt de buzz gehoord over Noom, een van de meest populaire dieet-apps die er zijn, vraag je je misschien af: hoe werkt Noom eigenlijk?

Hieronder hebben we antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over: Noem . (En zeker doen bekijk deze tips van hun gecertificeerde gezondheidscoaches over hoe u uw doelstellingen voor gewichtsverlies kunt bereiken!)

Wat doet Noom eigenlijk?

Wat is Noom? Ten eerste, hier is wat Noom is niet : Noom nieteen maaltijdbezorgservice, of een beperkend dieet dat bepaalt wat je mag eten. (Spoiler alert: je kunt alles eten wat je wilt, met mate, op Noom!)Noom is eerder een app voor gewichtsverlies die de principes van: cognitieve gedragstherapie om u te helpen nieuwe gewoonten te ontwikkelen en gezondere keuzes te maken, zodat u ongewenste kilo's kunt verliezen, meer energie kunt hebben en een beter gevoel over uw lichaam kunt krijgen.

Nadat je je hebt aangemeld, word je gekoppeld aan een virtuele coach die de hele dag aanmoediging en advies biedt, vragen beantwoordt en je aanmoedigt. Je kunt ook contact maken met andere Noom-gebruikers, omdat je wordt toegevoegd aan een groep lijners die elkaar helpen op het goede spoor te blijven door hun overwinningen en hun uitdagingen te delen.

Wat eet je op Noom?

Op Noom kun je eten wat je wilt. Echt! Dat betekent natuurlijk niet dat je elke dag donuts voor het ontbijt en cheeseburgers voor het avondeten kunt wegjagen - tenminste, niet als je verwacht dat de schaal in een neerwaartse richting beweegt.

Met Noom krijg je advies over het kiezen van voedingsmiddelen met een lage calorische dichtheid, wat betekent dat ze hoger in water en lager in calorieën in volume zijn. Voedingsmiddelen worden gecategoriseerd als rood (probeer de consumptie te beperken), geel (eet voorzichtig) en groen (ga je gang en geniet ervan!). Druiven hebben bijvoorbeeld een lage calorische dichtheid en zijn geclassificeerd als groen voedsel, terwijl rozijnen rood zijn, wat betekent dat ze niet zoveel waar voor je calorische buck opleveren.

U krijgt een bepaald aantal calorieën per dag toegewezen, op basis van uw leeftijd, gewicht en andere individuele factoren. Aan welk voedsel je je calorieën uitgeeft, is aan jou, maar ze gaan verder als je de hele dag door groen voedsel kiest.

Met Noom heb je ook altijd toegang tot je persoonlijke coach - iets wat Weight Watchers niet biedt. Persoonlijk ben ik dol op dit aspect van Noom; het is alsof ik een wijze en behulpzame vriend heb om mee te sms'en over mijn eetgewoonten wanneer ik maar wil. Ik heb zelfs grapjes gemaakt dat mijn Noom-coach me meer helpt dan mijn therapeut!

Hoeveel gewicht verliezen mensen op Noom?

Werkt Noom? één studie toonde aan dat van de bijna 36.000 Noom-gebruikers 78 procent enige mate van gewichtsverlies rapporteerde, waarbij 23 procent meer dan 10 procent van hun totale lichaamsgewicht verloor. een andere studie toonde aan dat 64 procent van de Noom-gebruikers vijf procent of meer van hun lichaamsgewicht verloor in de loop van 24 weken. (Voor de minder wiskundigen onder ons is vijf procent van 150 pond zeven-en-een-halve pond. Niet te armoedig!)

Hoeveel gewicht mensen verliezen op Noom varieert natuurlijk, en hoeveel jij verliezen hangt af van wat u eet en hoe nauwkeurig u uw maaltijden bijhoudt, evenals andere factoren zoals hoeveel en wat voor soort lichaamsbeweging u krijgt. En het spreekt voor zich dat ieders fysiologie anders is. Je leeftijd, genetica, hormonen en algemene gezondheid hebben allemaal invloed op hoe snel je ongewenste kilo's kwijt kunt raken - en hoe succesvol je ze afhoudt.

Wil je het zelf proberen? Start op klik hier voor meer informatie !

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.