volwassen vrouw die een brood kiest in de supermarkt, man achter haar
Caftor/Shutterstock

Moet je al het brood opgeven als je wilt afvallen? Voor velen van ons gaat dat een beetje te ver. Brood in al zijn vormen (denk maar aan: stomende zuurdesem, toast en jam, bananennotenbrood) is zo lekker dat het moeilijk is om je een leven zonder voor te stellen. Gelukkig hoeven we niet zonder te leven allemaal brood. Voedingsdeskundigen Mira Calton, CN en Jayson Calton, PhD beantwoordden een van de brandende vragen van onze lezers over dit onderwerp.

Vraag: Ik ben afgevallen door een koolhydraatarm dieet, maar ik wil weer brood gaan eten. Hoe kan ik dit doen zonder alles terug te krijgen?

EEN: We weten dat geraffineerd witbrood de duivel is als het gaat om gewichtstoename. Het gebrek aan vezels zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel omhoog schiet en maakt ons hongerig naar meer. Maar het blijkt dat er een nog betere optie is dan tarwe: volkoren roggebrood. In één studie , proefpersonen die aten roggebrood verloor meer gewicht dan degenen die tarwe aten.Waarom? Een recente studie in het tijdschrift voedingsstoffen ontdekte dat roggekorrels kunnen verhoog de hoeveelheid bacteriën die een vetzuur produceren dat bekend staat als butyraat, waarvan is aangetoond dat het obesitas voorkomt bij muizen met een vetrijk dieet. Als de smaak van roggebrood te sterk voor je is, gebruik dan roggemeel in de meeste gebakken producten (ze blijven misschien zelfs langer vers). Start op vervanging van slechts de helft van de bloem voor alle doeleinden , en verhoog de hoeveelheid geleidelijk naarmate u er meer van proeft.

Zet FIRST voor u aan het werk.

Voedingsexperts Mira Calton, CN, en Jayson Calton, PhD, zijn toonaangevende autoriteiten op het gebied van voedings- en micronutriëntentekorten. Ze zijn ook de bestsellerauteurs van Herbouw uw botten: het 12-weekse osteoporoseprotocol . Stuur een e-mail naar health@firstforwomen.com om hen een vraag te stellen.

.