Deze foodies vonden creatieve manieren om geld te verdienen, van het verkopen van taarten tot het geven van les in het plannen van maaltijden en het bakken van brood. Lees verder, zodat jij dat ook kunt!

Ik verdien tot $ 1.200 voor elke taart die ik verkoop!

Linda Cloutier, 58, Colorado Springs, CO

Ik werk fulltime, maar ik bak al mijn hele leven en ik heb altijd graag naar taartdecoratieprogramma's op het Food Network gekeken. Dus toen mijn dochter zich verloofde, besloot ik een cursus taartversiering te volgen en een bruidstaart voor haar te maken.Linda Cloutier

Linda Cloutier, 58, lanceerde mijn bedrijf Iced and Dazzle om bruidstaarten te verkopen vanuit haar huis.ADRIAN GREENWAY

Daarna bakte ik voor vrienden, deed ik mee aan wedstrijden en maakte ik taarten voor vrijwilligers in mijn gemeenschap. In 2012 werd de cottage food-wet in mijn staat van kracht, waardoor ik bruidstaarten vanuit mijn huis kon verkopen, dus lanceerde ik mijn bedrijf, Iced and Dazzle ( IcedAndDazzle.com ).

Om het bedrijf op gang te helpen, leerde ik de regels van mijn staat voor het verkopen van voedsel uit mijn huis en kreeg ik een certificering voor voedselverwerker. Ik heb een mentor gevonden, Mimi Fix ( BakingFix.com ), om me de kneepjes van het vak te laten zien, en ik kocht apparatuur zoals uitstekers, mallen, pannen en glazuurtips.

Ik bak alles vanaf het begin en maak alle soorten bruidstaarten, waaronder traditioneel, rustiek en grillig. Ik maak ook koekjes, traktaties en maak desserttafels voor verjaardagen, verlovingsfeesten en bruids- en babyshowers. Ik doe al het werk zelf, maar mijn man helpt bij de leveringen.

Om het bedrijf op de markt te brengen, netwerk ik met lokale verkopers en post ik op sociale media, maar veel van mijn zaken komen van mond-tot-mondreclame. Ik heb meestal twee klanten per maand en verdien tussen de $ 600 en $ 1.200 per bruidstaart, minder voor kleinere desserts. Het geld dat ik verdien, gaat terug naar het bedrijf en betaalt zaken als reizen en entertainment. Ik doneer ook mijn tijd aan Icing Smiles, een non-profitorganisatie die werkt met ‘suikerengelen’ die taarten op maat maken voor ernstig zieke kinderen. Het bedrijf omvat echt al mijn passies!

Ik verdien tot $ 12.000 per maand bij het lesgeven in brood bakken!

Teresa Greenway, 61, Westport, WA

Tien jaar geleden verliet ik een huwelijk van 30 jaar, had twee van mijn 10 kinderen thuis (van wie er één gehandicapt was) en zorgde voor mijn moeder. Ik ging niet naar de universiteit, ik had geen werkervaring en ik moest een manier vinden om geld te verdienen. Ik had een website waar ik mensen leerde zuurdesembrood te bakken, en een beetje een volgeling van een Yahoo-groep, maar ik verdiende er nooit geld mee. Toen ontdekte ik Udemy.com , een platform dat online cursussen aanbiedt. Ik volgde een paar cursussen over video's maken en geld verdienen op YouTube en realiseerde me toen dat ik het platform kon gebruiken om mijn cursussen over brood bakken te verkopen. In 2015 lanceerde ik mijn eerste cursus en verdiende ik $ 1.000 in de eerste maand!

Teresa Greenway

Teresa Greenway, 61, lanceerde de site NorthwestSourdough.com om haar cursussen over het bakken van zuurdesembrood op de markt te brengenMICHELLE KABRICK FOTOGRAFIE

Udemy maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan met gratis lessen over bouwen uw cursussen. Ik ontwikkelde een cursusoverzicht, een curriculum, quizzen, werkbladen, PDF-downloads en recepten. Ik gebruikte een oudere videocamera die ik bij de hand had, maar je kunt een smartphone of een iPad gebruiken. Met elke nieuwe cursus die ik maakte, kocht ik meer tools zoals videobewerkingssoftware en een betere microfoon. Ik heb nu 13 verschillende gangen zuurdesembrood bakken. Om ze op de markt te brengen, gebruik ik mijn website ( NorthwestSourdough.com ), YouTube en Facebook, waar ik coupons voor de cursussen post.

Het bakken van zuurdesem beleeft een renaissance. Het is mijn passie en ik vind het heerlijk om mensen erover te leren. Mijn cursussen kosten tussen $ 29 en $ 99, en ik heb tot $ 12.000 per maand verdiend - geld dat me heeft geholpen bij het kopen en betalen van mijn eerste huis!

Ik heb van mijn passie voor koken een fulltime salaris gemaakt!

Jessica Fisher, 47, San Diego, Californië

Meer dan 10 jaar geleden begonnen mijn man en ik financiële problemen te krijgen. Ik was een moeder van zes kinderen die thuisonderwijs gaf en een freelance schrijver, maar ik had een andere manier nodig om geld te verdienen. Omdat ik een passie had voor eten en ik wist hoe ik geld kon besparen in de keuken, besloot ik mijn kennis te delen door een blog te starten, Good Cheap Eats ( GoodCheapEats.com ).

Jessica Fisher

Jessica Fisher, 47, begon de blog Good Cheap Eats om haar tips te delen om geld te besparen in de keuken.AMANDA LAMB FOTOGRAFIE

Ik nam deel aan een aantal online forums en woonde een blogconferentie bij waar ik anderen ontmoette die geld verdienden met bloggen en me vertelde hoe ik dat ook kon. Ik bedacht ideeën voor blogposts en begon recepten te ontwikkelen. Meestal zou ik multitasken door het avondeten voor mijn gezin te maken met het recept dat ik heb gemaakt en vervolgens foto's te maken van de maaltijden voordat ze ze aten! Ik schrijf nu ook over het plannen van gezinsmaaltijden en geldbesparende strategieën voor boodschappen doen. Elk jaar houd ik een maand lang een voorraadkast-uitdaging voor mensen om te leren hoe ze kunnen gebruiken wat ze hebben in plaats van meer te kopen. Dit jaar liet ik lezers zien hoe ik $ 600 van mijn boodschappenrekening schoor.

Door de blog heb ik een boekdeal gekregen en heb ik vier kookboeken geschreven. Ik verdien geld met de blog met advertenties, affiliate marketing via Amazon en mijn eigen producten, van kookboeken tot een lidmaatschapsprogramma, dat een maaltijdplanabonnement en maandelijkse masterclasses omvat. Ik verdien geld door te doen waar ik van hou, ik kan beschikbaar zijn voor mijn kinderen en zij kunnen deel uitmaken van het bedrijf door recepten te testen en te helpen met video- en fotoshoots. Ik werk ongeveer 20 uur per week en verdien een voltijds inkomen waarmee ik het collegegeld van mijn kinderen kan betalen, reizen naar Europa kan maken en gespaard kan worden voor mijn pensioen!

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk in ons gedrukte tijdschrift.