Met de koudere temperaturen van de winter in volle gang, geldt dat ook voor de droogte die gepaard gaat met de afname van de luchtvochtigheid in het seizoen. Dat betekent dat je waarschijnlijk op zoek bent naar de beste luchtbevochtiger voor het hele huis. Deze handige kleine apparaten zijn een geweldige manier om uw woning het hele seizoen comfortabel vochtig te houden. Lees verder om erachter te komen wat ze precies doen en hoe u de juiste kunt vinden voor uw ruimte deze winter.

Wat doet een luchtbevochtiger?

Luchtbevochtigers zijn apparaten die waterdamp afgeven om het vochtgehalte in de lucht in uw huis te verhogen. In de eerste plaats worden ze gebruikt omdat het vocht dat we inademen verband houdt met onze gezondheid. Volgens de Mayo Kliniek , een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt ergens tussen de 30 en 50 procent, met aanpassingen naar voorkeur. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, zoals meestal in het holst van de winter, kan dit leiden tot problemen, zoals sinusproblemen, een droge huid, bloedneuzen, langdurige verkoudheid en slechte slaap .

Als de luchtvochtigheid te hoog is (denk aan de hondendagen van de zomer), kan de lucht een broedplaats worden voor bacteriën, huisstofmijten en schimmels, die op hun beurt symptomen zoals allergieën en astma kunnen verergeren.Luchtreiniger versus luchtbevochtiger

Voor degenen die zich afvragen of ze echt een luchtbevochtiger nodig hebben als ze al een luchtreiniger hebben, is het antwoord een volmondig ja. Hoewel beide machines zullen werken om uw luchtkwaliteit te verbeteren, hebben ze totaal verschillende functies.

Zoals we hierboven hebben vastgesteld, worden luchtbevochtigers gebruikt om het vochtgehalte in de lucht in onze huizen op peil te houden.Luchtreinigers, aan de andere kant, schoon de lucht in uw huis, waardoor schadelijke deeltjes, zoals schimmelsporen, stof, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en andere irriterende allergenen, worden opgevangen en verwijderd. Hoewel je misschien niet beide tegelijk hoeft te gebruiken, zorgt het hebben van een van beide bij de hand ervoor dat je het hele jaar door de gezondste H2O binnenkrijgt.

De beste luchtbevochtiger voor het hele huis

Of je nu op zoek bent naar een klein, stil model om de bloedneuzen van je kleinkind op afstand te houden of een groot apparaat dat vocht toevoegt aan grote open ruimtes, EERST heeft u gedekt. We hebben zeven opties verzameld die perfect zijn voor zowel grote als kleine ruimtes. Blijf scrollen voor FIRST for Women's picks voor de beste luchtbevochtigers voor thuis om deze winter gemakkelijker te ademen.

Zie meer van onze beste productaanbevelingen .

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.