Het is weer gebeurd. Je was uit met vrienden en iemand maakte een grapje dat een beetje was te grappig.Urine-incontinentieis een van die dingen waar niemand graag over praat, maar het is een probleem waar velen van ons mee te maken hebben naarmate we ouder worden. Gelukkig ontwikkelt technologie enkele opwindende nieuwe manieren om te helpen de controle over uw blaas terugkrijgen - geen pijnlijke trainingen nodig!

Een van die producten waar we erg enthousiast over zijn, is: Innovo — een trainingsvrij draagbaar apparaat voor bekkenbodemtraining. Stress-urine-incontinentie (SUI) wordt veroorzaakt door verzwakte spieren rond het bekken die overmatige druk op de blaas veroorzaken, wat leidt tot lekkage. Innovo is een systeem dat belooft de spieren van de bekkenbodem te hertrainen voor een lekvrij leven in slechts drie maanden! Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar we spraken met Shannon Beador van de Echte huisvrouwen van Orange County die Innovo gebruikt, en volgens haar is het de echte deal.

Het beste van Innovo, zegt Beador, is dat het heel eenvoudig te gebruiken is. Je trekt een korte broek aan en die levert weeën op om de bekkenbodem te versterken, legt ze uit. Je gebruikt het 30 minuten per dag, vijf dagen per week en na een periode van drie maanden zou je lekvrij moeten zijn. Je probleem is weg.shannon beador zittend op een bank

Getty Images

Het is ook niet ongemakkelijk. Met een handbediening bepaal je de intensiteit van de weeën voordat je begint. De Innovo-website beweert: bij elke zachte puls voel je je bekkenbodemspieren optillen en loslaten - de spieren versterken en opnieuw opbouwen en je helpen de controle over de blaas met één sessie per keer terug te krijgen. Indrukwekkend, toch?

Nog schokkender is dat Innovo misschien beter werkt dan invasieve procedures zoals chirurgie die vaak worden gebruikt om SUI te bestrijden. Ik heb persoonlijk niets invasiefs geprobeerd, maar mijn vrienden hebben invasieve methoden gebruikt om het probleem te verhelpen en ze hebben geen succes gevonden, legt Beador uit. Ik ben zo opgewonden om iets te gebruiken dat gemakkelijk is - en het dwingt me zelfs om 30 minuten per dag te gaan zitten. Dat klopt. U hoeft geen daadwerkelijke bewegingen te maken met het Innovo draagbare apparaat. Je kunt de korte broek staand dragen, je kunt op de bank liggen en zelfs als ik op reis ben, kan ik het product meenemen. Het is gewoon zo gemakkelijk!

Beador vertelde ons ook dat je binnen korte tijd ook op andere manieren resultaten zult zien. Ik ben op een reis geweest om af te vallen en iets dat me is opgevallen, is dat er bepaalde oefeningen zijn die ik vanwege het probleem niet heb kunnen doen, zegt ze. Nu kan ik mijn trainingsroutine uitbreiden. Vroeger kon ik bijvoorbeeld helemaal niet rennen. Nu kan ik het, dus er is een duidelijke verbetering.

Dus voor degenen onder ons die dit jaar een aantal nieuwe fitnesslessen en -routines willen uitproberen, kan Innovo een deel van de angst verlichten die gepaard gaat met dit frustrerende probleem. Als die schaamte en nervositeit iets is dat je kent, belooft Beador dat het leven na Innovo beter kan zijn. Ik heb zoveel horrorverhalen, zegt ze. Het was universiteitsvoetbalseizoen en ik was uit met mijn familie en ik stond op en zei 'touchdown!' en er was een probleem. Daar geen omkijken meer naar hebben is heerlijk.

Dus als incontinentie iets is waar u mee worstelt, weet dan dat u niet de enige bent en dat het oké is om hulp te zoeken. Veel vrouwen zoals Beador hebben met dit probleem geworsteld en dit probleem overwonnen, en jij kunt dat ook. Om te bepalen of Innovo geschikt voor u is, gaat u naar de website waar u via Innovo RX een consult kunt inplannen met een zorgspecialist. Praat zoals altijd met uw arts voordat u met een nieuw fitnessproduct begint.

We wensen je een gelukkig, gezond en lekvrij 2020 toe!