Wist je dat je volgende filmavond ook een overwinning voor je hart kan zijn? Het heeft niets te maken met welke film je ook kijkt. In plaats daarvan draait het allemaal om de favoriete snack van iedereen: popcorn!

Popcorn heeft nog een aantal andere voordelen dan dat het een geliefde traktatie is voor miljoenen filmkijkers. Het blijkt dat het gevuld is met wat wordt genoemd polyfenolen , dit zijn plantaardige stoffen die je lichaam ontdoen van vrije radicalen. Deze vrije radicalen vallen doorgaans cellen aan en veroorzaken langdurige schade, en verhogen zelfs het risico op gezondheidsproblemen zoals kanker en hartaandoeningen. Wetenschappers ontdekten echter niet alleen dat mensen met een dieet met veel polyfenolen, een 46 procent lager risico op hartaandoeningen , maar popcorn eigenlijk heeft meer polyfenolen dan groenten en fruit. (Ernstig!)

Naast deze ongelooflijke voordelen voor het hart, kunnen polyfenolen ook de bloedsuikerspiegel reguleren, beschermen tegen kanker, een gezonde spijsvertering behouden en de hersenfunctie stimuleren. Wat is er niet om lief te hebben?Natuurlijk, allegrote gezondheidsvoordelen van popcornzijn echt afhankelijk van wat je erop zet. Hoe lekker ze ook zijn, de porties zout en boter doen een aantal van die geweldige voordelen voor het hart teniet, net als veel andere speciale kruiden die mensen erop doen. Hoewel het af en toe eten van boterachtige popcorn of waterkokermaïs geen schade op de lange termijn aanricht, moet je ervoor zorgen dat geen van beide je favoriete snack is, vooral als je alles uit deze veelzijdige traktatie wilt halen. Een snufje van iets als kerriepoeder, kaneel, cacaopoeder, voedingsgist of knoflookpoeder kan je elke zoete of hartige smaak geven waar je naar hunkert.

De volgende keer dat u op zoek bent naar een leuke middag- of filmhapje, kunt u naar uw ouderwetse favoriet gaan en er zeker van zijn dat u iets goeds doet voor uw gezondheid. Laat de boter deze keer gewoon weg!