Het dweilen van vloeren kan vaak het gevoel hebben dat je alleen maar vuil water rondduwt en niet echt iets schoon krijgen. Of je blijft zitten met een streperig of troebel oppervlak dat er slechter uitziet dan toen je begon. Maar waarschijnlijk heb je de perfecte oplossing al naast je wasmachine en droger staan: waspoeder in poedervorm.

Zelfs als je iemand bent die de voorkeur geeft aan wastabletten of vloeibare zeep om je kleren schoon te krijgen, wil je misschien een pak poedervormige spullen voor je hardhouten, tegel- of vinylvloeren pakken. De experts van Go Clean Co raad specifiek aan om Tide ( Koop bij Walmart, $ 8,96 ), maar het zou met de meeste merken moeten werken. Bovendien heb je alleen een strooisel nodig om het werk te doen, dus een kleine doos pakken zou voldoende moeten zijn.

Volgens Go Clean Co helpt het toevoegen van het wasmiddel aan je dweilwater om vuil van harde vloeren op te tillen in plaats van het alleen maar rond te zwiepen. De smurrie zal ook niet aan de dweil blijven kleven als je hem terug in het water dompelt om hem af te spoelen, om vervolgens meteen weer op de grond te vallen wanneer je hem weer begint af te vegen.Het schoonmaakbedrijf raadt aan te investeren in een spin-mop zoals de O-Cedar EasyWring Microfiber Spin Mop ( Koop op Amazon, $ 29,98 ). Dit type dweil zorgt ervoor dat je overtollig water er echt uit kunt persen voordat je je vloeren veegt - wat je zal helpen die gevreesde streperige resultaten te voorkomen.

Om hun methode te gebruiken, voegt u een theelepel Tide toe aan heet water en gebruikt u het voetpedaal ongeveer zeven tot tien keer op uw spinzwabber. Als je geen dweil gebruikt, wring hem dan uit heel goed . In beide gevallen is het doel om ervoor te zorgen dat het niet druipt voordat u de vloer begint af te vegen.

Dweil vervolgens uw vloer zoals gewoonlijk en dompel hem opnieuw onder als hij te droog wordt. Je zult waarschijnlijk merken dat het water snel groezelig wordt (omdat het wasmiddel zo goed werkt!), dus het is ook een goed idee om het minstens één keer te verversen terwijl je door een kamer werkt.

Op social media vind je talloze fans van deze methode. Een Reddit-gebruiker die het heeft geprobeerd it out schreef, ik heb het op mijn hardhout gebruikt en het is geweldig! En ik ben bang geweest om de meeste reinigingsmiddelen te proberen, omdat mijn hardhout technisch gezien kurk is. Probeer het! Een ander merkte op dat het Tide-mengsel ook uitstekend werkt voor het reinigen van jaloezieën, muren en kasten.

We zijn er zeker van dat u ook bij u thuis net zo blij zult zijn met de resultaten!