Als het gaat om uitslapen voor de nacht en naar bed gaan, heb je in de loop der jaren waarschijnlijk nagedacht over wat je favoriete kussens zijn of het type matras dat je rug ondersteunt. Maar hoe zit het met de voor- of nadelen van je slaaphouding? Wist u zelfs dat uw slaaphouding uw hartgezondheid zou kunnen beïnvloeden?

Als u uw hart sterk wilt houden, tonen onderzoeken aan dat slapen aan uw rechterkant uw cardiovasculaire systeem meer ten goede kan komen dan aan uw linkerzijde in slaap te vallen. Wetenschappers denken dat dit komt omdat het hart meer aan de linkerkant van je borstholte ligt, dus als je op je linkerkant slaapt, oefen je fysieke druk uit op de spiergroep. Gezien het feit dat we allemaal (theoretisch) een derde van ons leven slapend doorbrengen, is dat veel potentiële extra belasting.

Dieper gaan, toonden eerdere onderzoeken aan deelnemers die constant sliepen aan hun linkerkant zagen merkbare veranderingen in de elektrische activiteit in hun hart. Mensen die de nacht op hun rechterzij sliepen, exposeerden echter niet elke veranderde cardiovasculaire elektrische activiteit . Het hart gebruikt elektrische pulsen om bloed door het lichaam te pompen, dus bepaalde verschuivingen in die stroom kunnen mogelijk schadelijk zijn voor dat hele systeem. Dat gezegd hebbende, bevindt dit studiegebied zich nog in de beginfase, dus onderzoekers zijn nog steeds aan het analyseren hoeveel deze verschillen - en dus slaaphouding in het algemeen - van belang zijn voor uw algehele hartfunctie.Als het gaat om de gezondheid van uw hart op de lange termijn, zijn wetenschappers het er allemaal over eens dat het belangrijkste dat u kunt doen om te slapen, is ongeveer zeven tot negen uur buiten gesloten ogen elke nacht. Een constant gebrek aan kwaliteitsslaap is al lang gekoppeld tot een aantal hartgerelateerde problemen. Concentreer u er dus vooral op dat u elke nacht voldoende slaapt en dat zijn goed slaap die je helptvoel je verfristElke ochtend. Als je een paar tips nodig hebt om de best mogelijke nachtelijke omgeving te creëren, een paar van deze kan je helpen!