Het wordt steeds belangrijker om uw spieren gezond en sterk te houden naarmate u ouder wordt, en soms heeft u wat extra hulp nodig om ervoor te zorgen dat uw cellen in goede, werkende staat verkeren. Dat is waar een supplement genaamd carnosine van pas kan komen.

Wat is carnosine?

Carnosine is een aminozuurverbinding die normaal in de hersenen en weefsels door het lichaam wordt aangetroffen. Het houdt de spieren wendbaar en mobiel, vooral naarmate je ouder wordt. Omdat het een eiwitbouwsteen is, heeft het een aantal ongelooflijke gezondheidsvoordelen die cruciaal zijn op cellulair niveau.

Omdat het antioxidanten bevat, carnosine bestrijdt celbeschadigende en ontstekingsbevorderende vrije radicalen . Vroeg onderzoek toont aan dat het ook kan stop de groei van kankercellen en tumoren die zich vormen naarmate u ouder wordt. Bovendien geloven wetenschappers dat het speelt een rol bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het beheersen van glucosepieken. Voor mensen die al een hebben gekregendiabetes diagnose, kan het mogelijk helpen bij het vertragen van de progressie van symptomen.Ten slotte hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat carnosine de bloedtoevoer naar de hersenen helpt te verhogen en het geheugen verbetert, beide zijn van cruciaal belang voor het voorkomen van de ziekte van Alzheimer of het vertragen van de ontwikkeling ervan, naast dat het belangrijk is voor de algemene cognitieve gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

Carnosine is over het algemeen veilig om in te nemen en de bijwerkingen zijn mild , waaronder vermoeidheid, verlies van eetlust en een droge mond. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, evenals mensen die andere diabetesmedicatie gebruiken, moeten het echter vermijden.

Hoe moet je het nemen?

Carnosine komt van nature voor in rundvlees, vis en kip, dus mensen die vegetariƫrs zijn of gewoon niet veel vlees eten, kunnen overwegen een supplement in orale capsulevorm te nemen ( Koop op Amazon, $ 16,73 ). En zoals bij elke toevoeging aan uw dieet, moet u ervoor zorgen dat u met een arts praat voordat u het in uw regime opneemt.