We hebben talloze hacks gezien om uien te snijden zonder te huilen, maar een nieuwe truc die de ronde doet op sociale media wint absoluut als de gemakkelijkste (en verrassend meest effectieve) manier om tranen te voorkomen.

Het komt van een TikTok-gebruiker die zo vriendelijk haar uienwijsheid deelde. Ze beweert dat er een zuur vrijkomt tijdens het snijden van uien, dat ook wordt aangetrokken door vocht. Het richt zich daarom op de dichtstbijzijnde bron: onze traanbuisjes. Om dit probleem op te lossen, raadt ze aan om een ​​vochtige papieren handdoek op de snijplank te leggen om die traanveroorzakende dampen tijdens het snijden om te leiden.

Hoewel ik niets kon vinden om de wetenschap hierachter te verifiëren, wilde ik het proberen. Het idee om stukjes nat keukenpapier in mijn eten te krijgen, sprak me echter niet bepaald aan. Dus ik testte het met een kleine draai: ik plaatste een enigszins natte keukendoek naast mijn snijplank voordat ik hakte, zoals je hieronder kunt zien.Mes en ui op snijplank

Ik wist echt niet zeker of dit zou werken - maar het deed het helemaal! Van gele uien moet ik meestal meer huilen dan van welke andere soort dan ook, maar ik heb geen enkele traan laten vallen. ik zou kunnen amper voel het begin van die angel mijn ogen raken, maar het kwam niet eens in de buurt van het punt waarop mijn sluizen opengingen.

Om er zeker van te zijn dat ik niet toevallig een milde ui had, haalde ik de lap weg en ging verder met snijden. En ja hoor, de angel werd meteen erger en mijn ogen welden zoals gewoonlijk op. Na een kleine pauze te hebben genomen om mijn ogen te laten herstellen, legde ik de handdoek terug bij mijn board en voltooide de voorbereiding zonder meer waterwerken.

Dit zal zeker mijn vorige go-to-techniek van vervangenuien in de vriezer leggenvoor het snijden. Hoewel dat werkt, is het fijn om iets te hebben dat tranen op afstand houdt zonder ook mijn vingers te bevriezen.