Korte, intensieve trainingen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het lijkt alsof er constant kortere en kortere routines zijn die je ongelooflijke resultaten kunnen geven. Maar een nieuw trainingsregime zou de kroon kunnen zijn in termen van beknoptheid en voordelen, vooral als u iemand bent die gedurende lange tijd gedurende de dag zit.

Voer de training van vier seconden in. (Ja, je leest het goed: vier seconden!)

In een studie gepubliceerd in Geneeskunde en wetenschap in sport en beweging , twee groepen deelnemers kregen te horen dat ze acht uur moesten blijven zitten, tenzij ze opstonden om te eten of naar het toilet te gaan. Een groep van deze deelnemers deed elk uur vijf bursts van vier seconden op een gespecialiseerde hometrainer voordat ze terugkeerden naar hun zittende posities. Ze hebben de hele dag in totaal 160 seconden aan lichaamsbeweging gedaan.De ochtend na het experiment ontdekten onderzoekers dat de groep die korte trainingen van vier seconden deed, lagere bloedspiegels van triglyceriden had in vergelijking met hun volledig zittende leeftijdsgenoten, en ze verbrandden meer vet gedurende de volgende periode van zes uur. Triglyceriden zijn een belangrijke indicator voor de gezondheid van het hart, dus het is belangrijk dat ze zo laag mogelijk blijven . Alles bij elkaar bleven hun triglycerideniveaus 30 procent lager.

Hoewel de auteurs van de studie er snel op wijzen dat hun werk lang niet overtuigend is en dat de studie klein en van korte duur was, toont het wel aan dat zelfs kom net van de bank af tot rennen of springen een paar seconden per uur op zijn plaats zitten, kan een enorm verschil maken.

Vooral in het holst van de winter tijdens een pandemie, kunnen we allemaal een paar nieuwe manieren gebruiken om beweeg een beetje meer ! Je hebt tijd voor een training van vier seconden, toch?