Ongeveer een jaar geleden werd deze lieve Dalmatiër door zijn baasjes gedumpt in een dodenopvangcentrum in New York City. De eigenaren zeiden tegen de medewerkers van het asiel dat ze het hondje moesten laten inslapen: hij was destructief en een bijter zonder interesse om zindelijk te zijn. Als klap op de vuurpijl was de superenergieke hond doof.

Kunnen jullie geloven dat ik precies een jaar geleden op de euthanasielijst stond bij een dodenopvang!?!? Bedankt @urgentdeathrowdogs voor het plaatsen van mij, @mckenziefiskart voor het sturen van deze exacte foto naar mijn moeder, want vandaag een jaar geleden adopteerde ze mij! ️. Speciale dank aan @buzzfeedanimals voor het plaatsen van mijn verhaal op je site!!! Kijk op buzzfeed.com en het verhaal is dat deze dove Dalmatiër alle kansen heeft getrotseerd en de wereld een betere plek maakt Niets dan liefde vandaag ️

Een foto geplaatst door de dove dalmatiër genaamd Charlie (@deafdal) op 21 september 2015 om 11:46 uur PDTFlash-forward naar vandaag. Charlie is lief en rustig rond iedereen: vierbenig en tweebenig, jong en oud.

Mijn diploma nuttig besteden ... En de aandacht is zo slecht nog niet #marchfordimes

Een foto geplaatst door de dove dalmatiër genaamd Charlie (@deafdal) op 30 april 2015 om 12:44 uur PDT

Hoe deed zijn baasje het? Door Amerikaanse Gebarentaal te leren en handgebaren te gebruiken in plaats van gesproken commando's om haar pup te leren. Charlie kent niet alleen de basiscommando's - zoals zitten, blijven, hielen, liggen - maar hij is ook een gecertificeerddienst- en therapiehond, waarvoor nog meer training nodig was.

Charlie is nu zelfs zo relaxed, kijk wat hij doet buiten Penn Station, het trein- en metrostation van New York City op het hoogtepunt van de spits.

Ik kan niet geloven dat ik 8 maanden geleden deze krankzinnige puppy in het kill-asiel vond. Ik kan elk excuus in het boek gebruiken waarom hem niet te krijgen ... Van destructief, een bijter, oncontroleerbaar, het tegenovergestelde van huis kapot, springer, waanzinnige hoeveelheid energie, DOOF ... Zijn laatste eigenaren brachten hem binnen en vertelden het asiel dat hij hopeloos was en hem neer te zetten. Nog steeds de ochtend van de dood van mijn laatste hond kon ik geen nee zeggen tegen die ogen en nam hem mee naar huis. Laat je zien dat elke hond geweldig kan zijn met de juiste hoeveelheid beweging en basisgehoorzaamheid! Na 6 maanden heeft hij zijn therapiehondcertificaat behaald, nu is hij iets verder gevorderd en heeft hij genoeg vertrouwen in mij om tijdens de spits buiten het pennstation rustig te zitten en te zijn. Voordat je een hond opgeeft of zelfs wanneer je een nieuwe krijgt, moet je een GOEDE trainer krijgen... Je krijgt wat JIJ in de hond stopt! #hondentrainingtiptuesday #adoptdontshop

Een video gepost door de dove dalmatiër genaamd Charlie (@deafdal) op 7 juli 2015 om 15:35 uur PDT

Zoals de eigenaar van Charlie op zijn Instagram-account (@defdal) schreef: Laat je zien dat elke hond geweldig kan zijn met de juiste hoeveelheid beweging en basisgehoorzaamheid! Voordat je een hond opgeeft of zelfs wanneer je een nieuwe krijgt, moet je een GOEDE trainer krijgen... Je krijgt wat JIJ in de hond stopt!

Inspirerende woorden voor iedereenhondbaasje. Maar iets geweldigs om te onthouden tijdens de Dove Dog Awareness Week, die eindigt op 26 september 2015.

Voor de laatste keer vrouw. Koop een tas die groot genoeg is om me de hele dag bij je te dragen! #smalldoginabigdogsbody-foto door @nycdogswag

Een foto geplaatst door de dove dalmatiër genaamd Charlie (@deafdal) op 25 maart 2015 om 15:25 uur PDT

via Buzzfeed