Vraagt ​​u zich af hoe u dit jaar meer georganiseerd en creatiever kunt zijn? Het blijkt dat het geheim is om een ​​bullet journal te starten. Als je er nog nooit van hebt gehoord, zijn ze het perfecte huwelijk tussen een dagboek, een planner, een kalender en een gewoonte-tracker. En hoewel ze er ingewikkeld en intimiderend kunnen uitzien, zijn ze eigenlijk vrij eenvoudig om te beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een pen en wat papier - en met een beetje oefening kun je eindigen met zoiets als dit.

Bekijk dit bericht op Instagram

Zie mijn laatste post voor de procesvideo. . Januari en maandag zijn meestal één en hetzelfde. Maar dit jaar is januari mijn vrijdag. Nieuwe blog is online en bevat de benodigdheden die ik heb gebruikt (link in bio). . De alfabetstempels die ik heb gebruikt zijn @primamarketinginc . . . . . . . . . . . #bulletjournal #bujo #planner #planneraddict #plannergirl #plannerlove #papercraft #plannernerd #stationery #stationeryaddict #plannergeek #stamps #stamping #rubberstamp #handwritten #handlettered #brushlettering #papercrafting #crafter #crafting #crafty #artsandcrafts #studygram #planwithme #plannerjunkie #planning #stationerylove #bujojunkies #primamarketinginc

Een bericht gedeeld door Renée Dag (@thediyday) op 3 januari 2018 om 12:51 uur PSTWe spraken met blogger en bullet journal-enthousiasteling Renee Day van thediyday.com om erachter te komen hoe ze begon - en hoe anderen dat ook kunnen. Maak je geen zorgen over het samenstellen van een lay-out die lijkt op die van haar. Het blijkt dat ze veel tools gebruikt wanneer ze de spreads in haar dagboek ontwerpt (maar daar komen we later op terug).

In januari 2017 ben ik begonnen met bullet journaling, legt de doe-het-zelver uit. Ze begon ook langzaam. Pas toen ze het een paar maanden deed, begon ze het echt serieus te worden. Oorspronkelijk kocht ik een dot grid-dagboek om kalligrafie te oefenen. Ik had geen idee wat een bulletjournal was. Ik zou journaling-hashtags opzoeken op Instagram en ik zou deze geweldige bullet-journal-lay-outs zien, ik was verbaasd. Dus besloot ik het eens te proberen. Ik was meteen verslaafd.

Bekijk dit bericht op Instagram

Resultaten van mijn vorige post. . Hier is mijn lay-out voor de week. De benodigdheden die ik heb gebruikt staan ​​op mijn blog (link in bio). . . . . . . . . . #bulletjournal #bujo #planner #planneraddict #plannercommunity #plannergirl #plannerlove #papercraft #plannernerd #stationery #stationeryaddict #plannergeek #stamps #stamping #rubberstamp #handlettering #moderncalligraphy #brushcalligraphy #brushlettering #artsandcrafts #papercrafts #papercrafting #craft #crafts #tombowusa #primamarketinginc

Een bericht gedeeld door Renée Dag (@thediyday) op 27 september 2017 om 23:54 uur PDT

Waarom zou je beginnen met bulletjournalen?

Nou, ten eerste is het leuk. Nu kleurboeken steeds populairder worden, volgt bullet journaling gedeeltelijk de trend om creatief te worden met kleurpotloden, stiften en kleurpennen. Maar het houdt de zaken ook productief. Het beste gedeelte? Het kan ook helpen bij angst en stress. Het is een geweldige manier om stress te verlichten, zegt Renee. Mijn geest concentreert zich op het creëren in plaats van op wat dan ook dat me spanning bezorgt.

Het kan ook je artistieke kant betrokken houden terwijl je tegelijkertijd werkt met je meer analytische kant. Het geeft voldoening om een ​​lege pagina tot leven te zien komen met iets dat ik heb ontworpen. [En] ik ben meer georganiseerd geworden, deelt de blogger. Voor haar is het niet alleen een leuke taak, het helpt haar ook blijven op taak. U kunt het gebruiken om uw agenda in de gaten te houden, uw week te plannen, belangrijke herinneringen op te schrijven of zaken als uw dieet en lichaamsbeweging bij te houden. Als je weet dat je moeite hebt met slapen, of als je je down voelt, kun je ook een spread ontwerpen om bij te houden hoeveel uur slaap je elke nacht krijgt of wat je dagelijkse stemming is. Bekijk enkele van de onderstaande pagina's in de galerij om een ​​beter idee te krijgen van wat we bedoelen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Mijn fitnesstracker klaarmaken en ja, ik ben gemotiveerd door de beloningen. Nieuwe blog is online en bevat de benodigdheden die ik heb gebruikt (link in bio). . Deze leuke potjes stempels zijn van @my_artc . . . . . . . #bulletjournal #bujo #planneraddict #plannergirl #plannernerd #stationery #plannergeek #stamps #stamping #rubberstamp #handwritten #handlettered #brushlettering #papercrafting #crafter #crafting #crafty #artsandcrafts #studygram #planwithme #plannerjunkie #planning #bujojunkies #resolutions #fitnessfun #fitnessforlife #fitnessjourney #myartc

Een bericht gedeeld door Renée Dag (@thediyday) op 31 december 2017 om 17:57 uur PST

Wat voor soort spreads kun je doen in je bullet journal?

Er zijn allerlei pagina's die in een bullet journal kunnen worden opgenomen, legt Renee uit. [In mijn 2018 one] heb ik verschillende lay-outs opgenomen die ik niet in mijn dagboek van 2017 had, waaronder een pagina met goede voornemens voor het nieuwe jaar en een maandelijkse spaarrekeningpagina. Ik heb ook een pagina voor het bijhouden van gewichtsverlies/lichaamsmetingen en op een gegeven moment zal ik een lay-out toevoegen voor de ziektedagen/vakantiedagen die ik van mijn werk neem. Er zijn geen beperkingen voor het maken van lay-outs. Ik heb pagina's gezien waar anderen hun slaap, hun stemmingen, gelezen boeken, maaltijdplannen en het weer bijhouden.

Kortom, de lucht is de limiet. Alles wat je wilt volgen, dat kan. Elke vorm van spread die u wilt opnemen, dat kan. Als je je op je gezin wilt concentreren, kun je een pagina hebben om over herinneringen met je kinderen te schrijven, geheime hints te noteren die je man het hele jaar door laat vallen over recepten die hij lekker vindt of cadeaus die hij misschien wil, wat dan ook. Als je helemaal van koken houdt, kun je een spread wijden aan alle recepten die je wilt maken, maar ook aan degene die je al hebt aangepakt. Als je een doel hebt om elke week een film te kijken, kun je bijhouden wat je al hebt gezien - of zelfs 52 emmers popcorn tekenen en inkleuren naarmate je dichter bij je doel komt.

Bekijk dit bericht op Instagram

Resultaten van mijn laatste bericht. Ik ben begonnen met bijhouden en sparen voor Kerstmis. Elke keer dat ik een bepaald bedrag spaar, versier ik een ornament! Gebruikte benodigdheden staan ​​op de blog (link in bio). . . . . . . . . . . . . . #bulletjournal #bujo #planner #planneraddict #plannercommunity #plannergirl #plannerlove #papercraft #plannernerd #stationeryaddict #plannergeek #stamps #stamping #rubberstamp #moderncalligraphy #brushcalligraphy #brushlettering #artsandcrafts #papercrafts #papercrafting #craft #crafts #decorate #holidayfun #ornament #washitape #kleurpotloden

Een bericht gedeeld door Renée Dag (@thediyday) op 25 september 2017 om 9:04 uur PDT

Hoe kunnen beginners beginnen met bullet journaling?

Zoals we al zeiden, alles wat je nodig hebt is een potlood en papier als je klein wilt beginnen of je lay-outs wilt oefenen. Maar Renee raadt aan om te beginnen met een compositieboek, een liniaal, een pen en een potlood. Naarmate je meer in je bullet journal begint te duiken, of als je er een hobby van wilt maken, kun je je toolkit uitbreiden. Wanneer het ambacht een passie wordt, begin dan met het kopen van de benodigdheden die het nuttigst zijn (stempels, stiften, stencils, enz.).

Ze pronkt regelmatig met haar gereedschap in berichten op haar Instagram-account en Youtube kanaal . Ik heb de kans gehad om verschillende bullet-journals te proberen. Maar ik moet zeggen, ik ben een grote fan van Dingbats-notitieboekjes . De pagina's zijn dik, geperforeerd en zuurvrij (perfect voor het bewaren van de kunst die ik erin maak). Wat betreft pennen en stiften, ik gebruik een verscheidenheid aan Tombow VS producten, ik ben dol op hun brushpennen, en TwinTone-markeringen ... De tools die ik het vaakst gebruik als ik een bullet journal maak, zijn een liniaal, mijn alfabet stempelt door Eerste marketing , en een zwarte brush pen en Mono-tekenpen van Tombow .

Bekijk dit bericht op Instagram

Januari en maandag zijn meestal één en dezelfde. Maar dit jaar is januari mijn vrijdag. Nieuwe blog is online en bevat de benodigdheden die ik heb gebruikt (link in bio). . De alfabetstempels die ik heb gebruikt zijn @primamarketinginc . . . . . . . . . . . #bulletjournal #bujo #planner #planneraddict #plannergirl #plannerlove #papercraft #plannernerd #stationery #stationeryaddict #plannergeek #stamps #stamping #rubberstamp #handwritten #handlettered #brushlettering #papercrafting #crafter #crafting #crafty #artsandcrafts #studygram #planwithme #plannerjunkie #planning #stationerylove #bujojunkies #primamarketinginc

Een bericht gedeeld door Renée Dag (@thediyday) op 2 januari 2018 om 19:55 uur PST

Je kunt ook alle benodigdheden vinden die je nodig hebt op Amazon. Het basisdot grid-dagboek van Newestor doet de truc met 120 vellen (ook bekend als 240 pagina's) en een pakket van drie voor slechts $ 10,95. Je kunt ook tijdschriften vinden met mooiere omslagen zoals Panda Studio's paarse waterverf planner voor $ 4,86. Een pak van 10 Huhuhero fijne lijn tekenpennen in levendige kleuren is slechts $ 5,92, en Morsler's pakje stencils kost $ 7,18. Agu's folie washi tape zorgt voor een leuke decoratie, en het is een koopje voor slechts $ 7,87.

Bullet Journal Benodigdheden

(Fotocredit: Amazon)

Is er nog iets dat beginners moeten weten over bullet journals?

Toen ik voor het eerst met bullet journaling begon, haatte ik het om fouten te maken en ik heb er veel gemaakt, zegt Renee. Bepaalde kleuren pasten niet goed bij elkaar of ik smeerde inkt, of de voltooide lay-out zag er vreselijk uit. Deze fouten haalden het plezier uit het hele proces en ik begon mezelf te benadrukken. Dit zorgde ervoor dat ik afstand nam van bullet journaling, ook al genoot ik ervan. Na een paar weken besloot ik dat ik geen perfectionist hoefde te zijn. Het bouwen van oogstrelende lay-outs zou uiteindelijk komen met tijd en oefening (en correctietape).

Blader door de galerij hieronder om de bullet journal-pagina's van andere Instagram-gebruikers te bekijken en alle verschillende lay-outs en spreads die u kunt doen.