Het zijn de twee kleine woorden die menigten kunnen verdelen:kleur gecodeerd. Maar of je nu zweert bij de organisatorische krachten die een paar tinten kunnen schenken, of huivert bij het noemen ervan, het valt niet te ontkennen dat kleur ingebakken zit in ons dagelijks leven.

Kleur is een krachtig hulpmiddel en een belangrijk element van design. Het trekt onze aandacht, weerspiegelt onze emoties, wordt door grote merken gebruikt om identiteit te creëren en kan ons zelfs helpen onze gedachten te ordenen en informatie gemakkelijker te onthouden, zegt Shane O'Brien, creatief directeur en oprichter van KunstCircus , een collectief van Australische kunstenaars en ontwerpers die briefpapier in beperkte oplage maken. Het gaat echter niet alleen om regenboogboekenkasten en schoenenkasten; kleurcodering kan ook tal van en enigszins verrassende voordelen opleveren.

Veel koks over de hele wereld gebruiken verschillende kleuren snijplanken voor deveilige bereiding van voedsel. Velen in de advocatuur passen kleurcodering toe bij het doornemen van aantekeningen, waardoor ze belangrijke verklaringen, materiële feiten, juridische redeneringen en meer kunnen onderscheiden en onthouden. Het implementeren van handige kleurcoderingssystemen kan u ook helpenorganiseer je huis. Hier zijn zeven van onze favoriete ideeën.TK

(Photo Credit: Getty Images)

1. Verhuizen naar een ander huis?

Minimaliseer de chaos op de verhuisdag door uw dozen een kleurcodering te geven. Geef elk deel van uw huis een tint en sluit uw dozen vervolgens af met overeenkomstige gekleurde tape (verkrijgbaar bij goede kantoorboekhandels). U of uw professionele verhuizers kunnen dan gemakkelijk identificeren wat waar naartoe gaat, waardoor de verhuizing zo efficiënt mogelijk wordt - en bovendien hoeft u niet op elke doos te schrijven. Zorg ervoor dat u de inhoud noteert, zodat u het allerbelangrijkste koffiezetapparaat tussen de massa dozen kunt vinden voor dat kopje Joe dat halverwege wordt uitgepakt.

2. Sorteer je keuken.

  Snijplanken: Bewaar snijplanken in verschillende kleuren voor verschillende voedselgroepen - zoals rauw vlees, gekookt vlees en fruit en groenten - om het risico op voedselvergiftiging te verminderen. Probeer de randen of het handvat van je planken te schilderen met niet-giftige hobbyverf, zodat je kunt zien welke welke is. Bril: Wie heeft er niet per ongeluk een sauvignon blanc van een ander geslurpt op een feestje? Voorkom verwisseling van martini's bij uw volgende bijeenkomst door gekleurde glasstiften te kopen. Receptkaarten: Als je een doos vol recepten hebt, maar de gedachte om er doorheen te bladeren je met angst vervult, kan kleurcodering het antwoord zijn. Kies een kleur om een ​​soort gerecht of gerecht weer te geven - zoals blauw voor zeevruchten, groen voor groentekanten, enzovoort - en voeg stickers toe of gebruik viltstiften om een ​​stip op de hoek van de kaarten aan te brengen.

TK

(Photo Credit: Getty Images)

3. Organiseer je badkamer.

  Schoonmaakproducten: Overweeg om kleurgecodeerde materialen te gebruiken, zodat je altijd weet welk product bij welke kamer in huis hoort. Handdoeken en tandenborstels: Groot huishouden? Kleuren om te redden! Geef elk gezinslid een tint en naai vervolgens een klein lipje, stukje lint of knoop draad op items voor gemakkelijke identificatie.

4. Ruim die garage op.

  Decoraties: Als jouwdoos met feestelijke decoraties gaat altijd verloren in een zee van opbergers, maak ze gemakkelijk te herkennen door gekleurd tape op de buitenkant van de doos aan te brengen: misschien groen voor Kerstmis, roze voor Pasen en oranje voor Halloween.

5. Fleur je woonruimte op.

  Boekenplanken: Uw bestsellers op kleur rangschikken is misschien een no-no voor mensen die de voorkeur geven aan een route waar het past, maar het zorgt er wel voor dat planken er minder rommelig uitzien en een centraal punt vormt. Een boekenplank met kleurcodering kan een vleugje plezier toevoegen, zegt Richard Misso, creatief directeur van het interieurontwerpbureau De Stijlsmeden . Het is een goed idee om boeken op te stapelen voordat u ze in de schappen legt, zodat u kunt zien hoeveel u van elke kleur heeft en welke kleuren het beste naast elkaar passen. Planner/kalender: Door elk facet van uw leven - werk, sociaal, gezin - een kleur in uw planner toe te wijzen, kunt u uw verplichtingen beter bijhouden. Voor wandkalenders kunnen grotere gezinnen overwegen om elk gezinslid een andere tint te geven.

TK

(Photo Credit: Getty Images)

6. Fleur je slaapkamer op.

  Kledingkast: Maak je kledingkast net zo mooi en uitnodigend als de rest van je huis door je garens op kleur te rangschikken. Dit maakt die moeilijk te vinden blouse ook gemakkelijker te herkennen in de ochtend voor het werk. Kleurcodering van je garderobe creëert een beheersbaar archiefsysteem, zegt Misso.

7. Wees productief in uw thuiskantoor.

  Bestanden: Door belangrijk papierwerk te scheiden in mappen met kleurcodes, kunt u dingen gemakkelijk terugvinden (blauw voor medisch, groen voor financiën en meer). U kunt ook een stoplichtsysteem proberen voor rekeningen (rood voor actie vereist, geel voor vernietiging en groen voor betaald/indien nodig). E-mail: Bij veel e-mailproviders, zoals Gmail en Outlook, kunt u naar eigen goeddunken een kleur toepassen op een specifieke afzender of onderwerp, of symbolen om e-mails per categorie te markeren.

Dit bericht is geschreven door Amy Tomkys. Kijk voor meer informatie op onze zustersite, Huizen om van te houden .

Meer van EERST

Als u per ongeluk schimmel eet, raak dan niet in paniek - maar let op reacties

5 manieren om een ​​schone badkamer te vervalsen

Buitenprivacy creëren met schermplanten en hagen