We hebben allemaal die ene ruimte in ons huis die moeilijk te stylen is - een blinde muur, een lege hoek, die ongemakkelijke plek onder de trap - een trieste plek die de rest van je mooie huis naar beneden haalt.

Maar vrees niet! Voor deze moeilijk bevaarbare zones hebben we een snelle en betaalbare oplossing gevonden, die gegarandeerd leven in je interieur brengt: grote lommerrijke kamerplanten. De grootte van de ruimte die je wilt vullen, bepaalt hoe groot je gaat, maar als je echt een statement wilt maken, is in onze ogen hoe groter hoe beter.

Hier zijn zeven grootschalige kamerplanten en bomen die de show stelen.Getty Images

Gigantische Paradijsvogel

Verander die saaie en lege hoek in een tropische oase met een gigantische paradijsvogel. De grote, banaanachtige bladeren waaieren uit om een ​​opvallend display te creëren, met volwassen planten die in de warmere maanden feloranje vogelachtige bloemen produceren. Hoewel zijn natuurlijke habitat buiten op een zonnige, tropische locatie is, kan de reuzenparadijsvogel binnenshuis worden gekweekt, op voorwaarde dat hij voldoende zonlicht heeft.

Getty Images

Olifant oor

Het groene en lommerrijke olifantenoor is perfect voor die lage lege ruimtes waar het beter is om wijd te gaan in plaats van hoog, zoals die ongemakkelijke plek onder de trap. Het kweken van olifantenoorplanten is eenvoudig. De meeste van deze planten geven de voorkeur aan rijke, vochtige grond en kunnen in de volle zon worden gekweekt, maar geven over het algemeen de voorkeur aan halfschaduw, waardoor ze ideaal zijn voor binnen.

Getty Images

Monstera Heerlijk

We houden van de monstera deliciosa vanwege zijn gedetailleerde en gedefinieerde bladeren en zijn verbazingwekkende vermogen om naar boven en naar buiten te groeien om zelfs de kleinste ruimtes te vullen. Je kunt de monstera deliciosa trainen om groot te worden door hem aan een houten paal te bevestigen of hem gewoon op een plantenstandaard te zetten om hem wat extra hoogte te geven.

Getty Images

Fiddle Leaf Fig

Er is een reden waarom de vioolbladvijg de kroon trekt als de meest populaire kamerplant aller tijden. Zijn grote, diepgroene bladeren zullen elk interieur doen zingen, vooral wanneer het contrasteert met een spierwitte muur. Als je niet veel ruimte hebt, kun je je vioolblad in een kleine pot houden om de groei te belemmeren, maar als je echt een statement wilt maken, ga dan door met het verpotten van je vijg om hem groot te laten worden zoals deze schoonheid hieronder.

Getty Images

Boston varen

Planten ophangen in een kale hoek is een geweldige manier om een ​​ruimte zachter te maken en een andere dimensie aan een kamer toe te voegen. Creëer een dramatische weergave van groen met een extra grote Boston-varen en laat de weelderige vissenstaartbladeren al het harde werk voor je doen. Deze jongens houden van de vochtigheid, waardoor ze perfect zijn om een ​​saaie badkamer op te fleuren!

Getty Images

Rubberen boom

Deze kunnen klein worden gehouden, maar als je ze laat groeien, groeien ze! De perfecte kamerplant voor een minimalistisch huis, de rubberplant is eenvoudig maar sterk van uiterlijk en vereist zeer weinig onderhoud.

Getty Images

Bananenpalm

Met hun grote groene bladeren geven bananenplanten een tropisch tintje aan je interieur. Omdat ze vrij groot worden, moet je een dwergvariëteit voor binnen kiezen, tenzij je hoge plafonds hebt zoals deze.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zustersite, Huizen om van te houden.