Het is gemakkelijk om afgeleid te worden door alle leuke dingen over het warmer wordende weer en vergeet je je voor te bereiden op meer vervelende problemen - zoals mieren die plotseling je huis binnen marcheren. Gelukkig zijn we hier om enkele eenvoudige, natuurlijke manieren te delen om van mieren af ​​te komen, zodat je niet de hele zomer met deze ongewenste gasten te maken krijgt!

Onthoud: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis in de eerste plaats een minder aantrekkelijke pitstop voor hen is. Dat betekent dat je voedselresten snel moet opruimen, vooral rond de gootsteen en vuilnisbakken waar ze de neiging hebben zich op te stapelen. Maar zoals iedereen die te maken heeft gehad met een volledige mierenplaag, je kan vertellen, kunnen die kleine beestjes ongelooflijk stiekem zijn - en aanhoudend.

Als je merkt dat je een volledig schoon huis hebt dat nog steeds wordt overspoeld met vervelende mieren, zouden deze tips - die allemaal gebaseerd zijn op natuurlijke producten - je moeten helpen ze eindelijk naar de stoeprand te schoppen (en hopelijk een flinke verdelgervergoeding te vermijden).Welke essentiële oliën houden mieren weg?

Volgens Ants.com , een website die zichzelf de autoriteit noemt op alles wat met mieren te maken heeft, kunnen etherische oliën wonderen verrichten door zowel mieren te doden die al in je huis zijn gekomen als de feromonen die ze achterlaten te maskeren, wat er anders toe zou leiden dat meer mensen hun pad zouden volgen.

Patchouli-olie ( Koop op Amazon, $ 6,99 ) is een uitstekende optie die volgens Ants.com zowel een hoog sterftecijfer voor de insecten heeft als hun feromonen maskeert. Als je geen fan bent van het aardse aroma van patchouli, lijken mieren ook een hekel te hebben aan de geur van citrus, dus citroenolie ( Koop op Amazon, $ 6,99 ) is misschien een betere keuze. Van citrus is ook bekend dat het giftig voor ze is, dus het zal helpen om degenen die je hebt uit te roeien en nieuwkomers af te weren.

Andere nuttige essentiële oliën voor het wegwerken van mieren zijn onder meer tea tree olie ( Koop op Amazon, $ 5,99 ), pepermunt olie ( Koop op Amazon, $ 4,99 ), en kruidnagelolie ( Koop op Amazon, $ 9,99 ). Hoe dan ook, je hoeft alleen maar een paar druppels olie toe te voegen aan een spuitfles water en het rond de gebieden te sprenkelen waar de mieren graag je huis binnenkomen. Je kunt ook proberen wattenbolletjes verzadigd in het mengsel rond die plekken te laten om ze weg te houden.

Hoe gebruik je diatomeeënaarde om mieren te doden?

Zeggen dat diatomeeënaarde een mondvol is, maar het product is een van de beste natuurlijke manieren om van mieren af ​​te komen - en vrijwel elk ander ongedierte in uw huis of tuin. Het is gemaakt van fijngemalen silicapoeder en bestaat uit minuscule kleine kristallen die totaal onschadelijk zijn voor mensen (en huisdieren!) Maar grote schade aanrichten aan mieren, vlooien, kakkerlakken, bedwantsen en meer.

Er is echter één ding om in gedachten te houden met deze natuurlijke insectendoder: geduld. Nadat je het poeder rond plinten, ingangen, vensterbanken of andere gebieden hebt gelegd waar beestjes naar binnen sluipen, kan het een paar dagen duren voordat je de bugvrije resultaten ziet. PF Harris, een van de toonaangevende merken van diatomeeënaarde ( Koop op Amazon, $ 17,99 ) beweert dat het ongeveer 24 tot 48 uur moet duren voordat het die mieren heeft geneutraliseerd.

Breng eenvoudig een dun laagje poeder aan, direct over alle mierensporen die je vindt en andere gebieden waar ze gevoelig voor zijn, laat het een dag of twee zitten, stofzuig het dan op en maak het gebied schoon.

Hebben mieren een hekel aan krijt?

Ja, de dingen die we gebruikten om hinkelspelletjes te tekenen toen we jonger waren, kunnen ook helpen bij het afweren van miereninvasies. Deze tip deed een paar jaar geleden de ronde op social media met één persoon beweert , Ik ontdekte dit onlangs bij toeval toen ik het alfabet in stoepkrijt op mijn stoep voor mijn kind tekende. De mieren omlijnden elke letter om het krijt niet te kruisen.

Door een krijtstreep rond een gebied te trekken, wordt het feromonenspoor dat mieren volgen verstoren en wordt voorkomen dat ze dat pad kruisen. Het is niet de sterkste remedie (omdat ze er niet aan doodgaan), maar werkt prima voor buitenbijeenkomsten waar je misschien een heleboel in de rij hebt staan ​​om het verleidelijke voedsel dat je hebt bereid te proeven. Je kunt er zelfs een leuk spel voor kinderen van maken om krijtkunst rond de omtrek van je shindig te maken!

Zal het sprenkelen van borax mieren doden?

Nixing mieren met borax ( Koop op Amazon, $ 7,99 ) is nog een geweldige tip van Ants.com . Net als diatomeeënaarde, moet je een beetje geduld hebben (nogmaals, ongeveer een dag of twee) voordat je merkt dat het ongedierte verdwijnt. Werkmieren brengen het terug naar de kolonie waar het uiteindelijk zal knoeien met al hun spijsverteringsstelsels en ze zal doden.

De sleutel is om de borax aantrekkelijker te maken voor mieren door het te mengen met poedersuiker, met behulp van drie delen suiker en een deel borax. Laat een kleine stapel ervan achter rond mierenpaden en de gebieden die ze graag het huis binnensluipen. Hopelijk merk je binnen een paar dagen een dramatische daling van kleine indringers.

Als je nog geen borax hebt en niet alleen voor deze klus in een zak wilt investeren, kun je exact dezelfde methode gebruiken metbakpoeder!

Welke planten houden mieren op afstand?

Volgens de oude boerenalmanak , je kunt je huis opfleuren door een heerlijk kruid genaamd boerenwormkruid rond de omtrek te planten - en mieren zullen het haten! Ze vermelden ook kattenkruid, pennyroyal, pepermunt, salie en groene munt als kruidenopties die mieren weghouden.

Oliën die op de wortels en bladeren van deze planten worden aangetroffen, schrikken mieren en andere insecten af ​​(inclusiefvervelende muggen). Je kunt ze laten groeien en hun bladeren door het huis verspreiden waar je ongedierte ziet dat probeert in te breken. Ze zijn ook geweldig om op andere planten in je tuin te strooien om ze te beschermen zonder agressieve chemicaliën.

We hopen dat we allemaal een leuke, mierenvrije zomer voor de boeg hebben met deze natuurlijke manieren om van mieren af ​​te komen!