Het is veilig om te zeggen dat miljoenen Amerikanen de opwinding voelen van Hamilton de musical groot debuut op Disney Plus dit weekend . En omdat het voor onbepaalde tijd wordt gestreamd, zullen onze kippenvel waarschijnlijk niet snel verdwijnen.

Als zelfverklaarde Hamilton-superfan heb ik de show twee keer gezien (bloedneusstoelen tellen!), minstens honderd keer naar de soundtrack geluisterd met mijn kinderen en deelgenomen aan meerdere Hamiltunus meezingers (ja, ze zijn een hele ding en ik raad het ten zeerste aan). Hoewel ik net zo opgewonden was als iedereen om de originele cast-productie op het kleine scherm te streamen, dacht ik niet dat ik iets zou zien dat ik nog niet had. Blijkt, er is een reden Hamilton wordt algemeen beschouwd als een pop cultureel fenomeen , hebben opgezadeld 11 Tony-awards en de Pulitzerprijs voor drama 2016 .

Naast uitzonderlijk schrijven en gedenkwaardige cast-uitvoeringen, Hamilton schepper en ster Lin-Manuel Miranda de show volgepakt met lagen details die zelfs de meest adelaarsogende fans die op de eerste rij in het Richard Rodgers Theatre zitten misschien zouden missen. Onder leiding van de beroemde Broadway-regisseur Thomas Kaili , brachten de camerabewegingen en strategische montage van de film verschillende voorheen niet-gerealiseerde momenten aan het licht. Hier zijn vijf heerlijke verrassingen die het internet zoemen:1. De kogel

Er is één hoofdpersoon die vaak over het hoofd wordt gezien in wat mogelijk een van de meest erkende casts van een Broadway-productie is: De kogel . Oorspronkelijk gespeeld door Ariana Debose, wordt The Bullet beschouwd als een geheim personage, omdat ze weinig solo-lijnen heeft, maar tijdens alle belangrijke scènes aanwezig is als een voorafschaduwing van de dood van hoofdpersonages, waaronder die van Hamilton zelf. In de soundtrack is er geen manier om te weten waar de Bullet zich op een bepaald moment bevindt, en tijdens de toneelproductie heeft het oog de neiging om naar andere personages te trekken. Maar in de verfilming staat de uitvoering van Debose centraal en zal je doorzeefd worden met angst als ze de hele show dichter bij Hamilton komt.

2. King George's trollen

Het lijdt weinig twijfel dat King George de komische verlichting biedt tijdens Hamilton , het feest opbreken met drie solo-optredens om het publiek eraan te herinneren dat hij is de reden waarom deze hele Amerikaanse revolutie begon. Maar afgezien van zijn aangemoedigd, optredens vol spugen , kruipt hij ook in de achtergrond van andere belangrijke momenten om de draak te steken met de personages. Gedurende De Adams-administratie , ploft hij op de trap en schudt vrolijk terwijl Burr de manieren opsomt waarop Hamilton op het punt staat zijn reputatie te vernietigen. Hij voegt zich dan bij de viering tijdens Het Reynolds-pamflet , steigerend en pamfletten in de lucht gooiend terwijl Hamilton beseft dat zijn politieke carrière voorbij is. King George is een hilarische trol, die zowel verrassend als verrassend on-brand is voor de geminachte monarch.

3. Terugspoelen Tevreden

Het lied Tevreden is een van de meest complexe muzikale en visuele scènes in de show, zo niet in een Broadway-productie. Het nummer toont Angelica Schuyler, gespeeld door Renée Elise Goldsberry, die een eerdere scène herhaalt waarin ze haar zus, Eliza (Phillipa Soo), voorstelt aan haar toekomstige echtgenoot, Hamilton. In het begin, terwijl ze een toast uitbrengt op de bruiloft van het paar, pauzeert ze en letterlijk spoelt terug het moment, en speelt het dan opnieuw af vanaf haar perspectief (de eerste keer was Eliza's POV). De combinatie van Renée's verbluffende zang, innovatieve verlichting en sluwe toneelproductie zorgen ervoor dat de flashback vooral goed werkt in de verfilming. Wanneer het theatrale genie dat Lin-Manuel Miranda is, zijn trots op het succes van het nummer tweet, weet je dat je naar een geschiedenis-makende scène kijkt.

4. Een kijkje in de Orkaan

Het lied Orkaan is een beslissingsmoment voor Alexander Hamilton. Leuk vinden Tevreden , het is gestileerd als een flashback-scène, waarbij Hamilton elk moment van zijn leven tot dat moment hyperanalyseert. Het is deze waanzinnige, geheugengedreven ballad die leidt tot zijn noodlottige beslissing om het Reynolds-pamflet te publiceren, een openbare bekentenis van zijn buitenechtelijke affaire die uiteindelijk een einde maakt aan de carrière van Hamilton en het hart van zijn vrouw - en dat van ons - wijd openbreekt. De scène schildert Hamiltons manische gedachten met sleutelmomenten en personages die hem omcirkelen op het bewegende podium, en legt, zoals Miranda het beschrijft, een kattenscan van zijn hersenen vast.

5. Alle tranen

Hoe dicht je stoelen ook in het theater staan, het is onmogelijk om elke genuanceerde emotie te zien die wordt opgeroepen door de indrukwekkende cast. Het close-upperspectief van de film plaatst ons, vrij letterlijk, in de kamer waar het gebeurt, wat ons een beter begrip geeft van de motivaties van elk personage. Ik was verrast door hoeveel ik me invoelde met Burr tijdens het kijken naar de film, alleen maar omdat Leslie Odom Jr. een fantastische acteur is en je kon zie je wel de kwetsbaarheid in zijn gezicht, iets wat ik niet kon zien vanaf het balkon van het Richard Rodgers Theater of horen op de soundtrack.

Eliza Hamilton's Second Act-momenten waren op de een of andere manier nog zielverpletterend in de film, met Brandwond , Het is een rustige bovenstad , en het laatste nummer, Wie leeft, wie sterft, wie vertelt jouw verhaal waardoor ik hysterisch huilend in mijn popcorn achterbleef, een bewijs van Phillipa Soo's hartverscheurende vertolking van een van de meest geliefde personages in Hamilton .

Hamilton blijft streamen in de nabije toekomst, dus er is nog genoeg tijd om vol ontzag te zijn door de filmversie van de Broadway-sensatie. Als je geen Disney Plus hebt, is het absoluut de moeite waard om je nu te abonneren. Geloof me, het zal verander je leven .