Je vindt eindelijk een moment om te ontspannen, maar zorgen blijven in je hoofd spelen als een horrorfilm in een lus. Ter redding: uit nieuw onderzoek is gebleken dat we kunnen ontsnappen ieder mentale stressspiraal door simpelweg bepaalde beelden te visualiseren, die angst in slechts 30 seconden oplost. En positieve visualisatietechnieken verminderen niet alleen de angst in het moment, ze trainen ons brein ook om decennia aan zelftwijfel te verdrijven, ons aan te sporen om doelen te bereiken en ons fysieke welzijn te verbeteren.

Wanneer we ons een vredig tafereel of een gewenst resultaat voorstellen, wordt de stressrespons verlaagd, terwijl hersengebieden die we vooruit moeten plannen, verhoogde activiteit zien, waardoor nieuwe neurale paden worden versterkt, onthult neurowetenschapper Tara Swart, MD, PhD, senior docent aan MIT Sloan en auteur van De bron ( Koop op Amazon, $ 15,99 ). De meest effectieve visualisaties hebben vier belangrijke componenten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel - een scène waarbij ze allemaal betrokken zijn, 'herbedraden' de hersenen op verbazingwekkende manieren.

Je verbeeldingskracht is zelfs zo krachtig dat het je fysiek kan maken sterker . In één onderzoek werd een groep gevraagd om gewichten op te tillen, terwijl een tweede groep zich dit eenvoudig voorstelde, zegt Dr. Swart. Verbazingwekkend genoeg zagen degenen die zich net gewichtheffen voorstelden 13 procent spiergroei. Hier zijn vier eenvoudige visualisatietechnieken die stress veranderen in gelukzaligheid, twijfel in vertrouwen en de blues in vreugde. Het beste gedeelte? Alleen al door erover te lezen, kunnen deze voordelen voor lichaam en geest worden geactiveerd!Zelfkritisch? Stel je voor dat je voor jezelf zorgt

Nadat u de verzorger van uw bejaarde vader bent geworden, mist u per ongeluk een van zijn doktersafspraken. Het schuldgevoel laadt je innerlijke criticus op en plotseling merk je dat je nadenkt over alle ballen die je hebt laten vallen.

Om aan dit kritieke pad te ontsnappen, stel je het gevoel voor van:zelfcompassie. Je moet visualisaties in je lichaam voelen en ze associëren met een beloning, zegt Rick Hanson, PhD, auteur van Veerkrachtig ( Koop op Amazon, $ 14,92 ), die voorstelt zich een typische doordeweekse avond voor te stellen: het is 18:00 uur. Je ziet borden in de gootsteen, maar in plaats van nog een klusje te doen, stel je je voor dat je jezelf beloont met een kopje thee. Ontspan je spieren en stel je voor dat de spanning wegsmelt. De specificiteit van dit scenario helpt je hersenen geloven het. Een andere sleutel tot het visualiseren van zelfcompassie is het anticiperen op obstakels en deze vooraf op te lossen, zegt hij. Stel je voor wat je zult doen als je jezelf gaat schamen - misschien lijkt dat op een paar keer diep ademhalen. Dit helpt je te geloven dat je al aardig voor jezelf bent, waardoor het gemakkelijker wordt om compassie voor jezelf te tonen.

Beduusd? Visualiseer een heteluchtballon

Met de stress van het afgelopen jaar zijn je emoties alle kanten opgegaan - en je bent niet de enige. Meer dan de helft van ons worstelt met een stortvloed aan gevoelens zoals verdriet, angst en afgunst, waardoor we uitgeput voelen en bang voor de toekomst.

Om negatieve emoties los te laten, moet je je een heteluchtballon in een veld voorstellen, zegt dr. Swart. Het wordt vastgehouden door vier zandzakken, elk gelabeld met een andere emotie. De eerste tas, in het rood, zegt woede . Beklim de ladder en laat hem los. Zie de tweede tas in het groen, gemerkt jaloezie , en laat het los. Doe hetzelfde met de derde in het zwart: spanning . Wat betreft de vierde tas, die is aan jou om te ontdekken, zegt ze. Een woord dat mensen vaak zien? Verwachtingen. Als je worstelt met perfectionisme, laat het dan los en neem de vlucht. Hoe meer geschiedenis we hebben met een emotie, hoe sterker het mentale pad - daarom willen we het zo veel mogelijk blijven verstoren. Met andere woorden, blijf stress loslaten zodat je er bovenuit kunt stijgen.

Alleen? Tover je zorgzame commissie tevoorschijn

Je bent een aas geworden bij virtuele meetups, maar het opgebouwde effect van het missen van zoveel real-life bijeenkomsten begint je in te halen. Voordat je het weet, leidt eenzaamheid ertoe dat je je minder voelt dan wanneer je verlangt naar de steun die je vroeger opvrolijkte.

Alleen al het visualiseren van dierbaren kan je helpen je innerlijke kracht te zien. Stel je voor dat je met zes mensen zit die van je houden, of je 'zorgcomité', en laat ze je uitleggen waarom je liefde waard bent, dringt Hanson aan. Door open te staan ​​voor wat ze zouden zeggen, kun je je eigen aangeboren wijsheid zien. Je zorgcomité vertegenwoordigt met andere woorden delen van jezelf die je misschien als vanzelfsprekend hebt beschouwd. Je weet hoe het voelt als iets waar is, zoals het feit dat je van je dochter houdt of dat toast beter is met boter, zegt Hanson. Om dat niveau van geloof naar je visualisatie te brengen, moet je jezelf laten genieten van hoe lonend het voelt. Velen van ons leven in een onzichtbare kooi van zelftwijfel en eenzaamheid, maar alleen al zien hoe rijk je connecties zijn, helpt je om los te komen.

Onveilig voelen? Foto Vijf Portalen

Na een tegenslag op het werk neemt je zelfvertrouwen af. Al snel sijpelen je onzekerheden je persoonlijke leven binnen, totdat je alles in twijfel trekt, van hoe je eruit ziet tot of je ooit bereik je doelen . Als we ons op een bepaald gebied van ons leven verslagen voelen, krijgt ons hele zelfgevoel vaak een deuk, zegt dr. Swart.

Om jezelf te zien slagen, stel je voor dat je op de top van een berg staat, zegt dr. Swart. In de zijkant zijn 12 stenen treden uitgehouwen die naar een deur leiden. Je opent het om vijf passpiegels te vinden. In de eerste zit je in je ondergoed, lekker in je vel. Nadat je in dat beeld hebt gedronken, ga je naar de tweede spiegel, waar je in sportkleding bent, sterk en zelfverzekerd. In de derde spiegel sta je op het toppunt van succes. Wat je ook wilde bereiken, je hebt het ontmoet, zegt dr. Swart. In de vierde spiegel ben je op een sociaal evenement en iedereen is blij je te zien. Loop nu naar de vijfde spiegel. Een combinatie van de andere vier, het is een portaal - als je erin stapt, stap je in je hoogste zelf, zegt ze. Als je jezelf in dit licht ziet, komt er feel-good dopamine vrij, wat je aanspoort om je dromen na te jagen. De spiegels weerspiegelen immers hoe veelzijdig je bent en hoeveel je te bieden hebt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ons gedrukte tijdschrift, Eerst voor vrouwen .

We schrijven over producten waarvan we denken dat onze lezers ze leuk zullen vinden. Als u ze koopt, krijgen wij een klein deel van de opbrengst van de leverancier.