Voetpijn kan je hele dag ontsporen. In sommige gevallen kan het zelfs weken of maanden aanhouden. Het goede nieuws is dat er drugsvrije oplossingen zijn voor de meest voorkomende voetaandoeningen, en ze worden ondersteund door de wetenschap. Probeer een van deze eenvoudige, natuurlijke remedies voor voetpijn waarvan artsen zeggen dat het wonderen doet bij plantaire fasciitis, eeltknobbels en meer.

Hielen doen pijn?

Naaldachtige hielpijn is vaak een teken van plantaire fasciitis - ontsteking van het ligament dat van de hiel naar de bal van de voet loopt. Gelukkig kunnen dagelijkse trapstrekken het risico op opflakkeringen met 60 procent verminderen, zegt podotherapeut William Levine, DPM Om te doen: Ga op een trede staan ​​met je hielen over de rand, laat ze dan zo ver mogelijk zakken en houd 30 seconden vast; ga vijf seconden op je tenen staan. Herhaal drie tot vier keer.

Pijnlijke krampen?

Voetkrampen zijn veel voorkomende slaapverstoorders, maar nemen 400 mg. van magnesium (zoals Natuur Gemaakt Extra Kracht Magnesium ) kunnen deze pijnlijke episodes in slechts 72 uur beëindigen, zeggen Canadese onderzoekers. De reden? Kramp is vaak een teken van magnesiumtekort , maar suppletie verhoogt de niveaus om pijnzenuwen te kalmeren en spieren te ontspannen.Milde eeltknobbels?

Vrouwen met platte voeten hebben meer kans op eeltknobbels, zegt podotherapeut Daniel Tucker, DPM Een lagere boog maakt de voet minder stabiel, zodat botten uit de pas kunnen lopen, legt hij uit. Maar het toevoegen van inzetstukken die de boog ondersteunen (zoals vrij verkrijgbare) PowerStep of Supervoeten ) kan de voet stabiliseren om de botten te houden waar ze zouden moeten zijn.

Lastige likdoorns?

Voor iets dat zo klein is, kunnen likdoorns grote oede veroorzaken. Gelukkig kun je de bultjes wissen en je voetpijn op natuurlijke wijze verhelpen door ze twee keer per dag te masseren met een lotion die minstens 20 procent bevat ureum , een natuurlijke exfoliator en vochtinbrengende crème. Duitse wetenschappers zeggen dat het dikke likdoorns in slechts één week zachter maakt en binnen één maand een verbetering van 65 procent veroorzaakt. Een om te proberen: Ebanel Urea bCream ( Koop bij Amazon , $16).

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ons gedrukte tijdschrift, Eerst voor vrouwen .