We wedden dat je niet wist dat er zoveel creatieve toepassingen waren voor appelciderazijn - dat deden we zeker niet! Na dit gelezen te hebben, zijn we van plan om een ​​grote fles in de keuken en in elke badkamer in huis te houden. Een om te proberen: Bragg biologische appelciderazijn, rauw en ongefilterd ( Koop bij Walmart, $ 5,67 )

Verzacht een zere keel.

Indieneen herfstverkoudheiduw keel droog en krassend heeft achtergelaten, in plaats van naar medicijnen te grijpen om het te behandelen, krijgt u snel verlichting met dit natuurlijke huismiddeltje: meng een kwart kopje appelciderazijn met een kwart kopje water en gorgel gedurende 15 seconden. Herhaal elk uur indien nodig. Het azijnzuur van de azijn zal gemakkelijk de ongewenste bacteriën doden die het ongemak in je keel veroorzaken. Aah , dat is veel beter!

Stop de vorming van een blauwe plek.

Au! Je bent per ongeluk tegen je bureau gestoten en hebt al een zere plek op je dijbeen. Om een ​​blauwe plek te voorkomen, week je een beetje gaas in appelciderazijn en gebruik je een verband of medische tape om het aan het gebied te bevestigen. Een uur op zijn plaats laten staan. Wanneer het plaatselijk wordt aangebracht, verbetert ACV de bloedsomloop naar het huidoppervlak en voorkomt het dat het bloed zich ophoopt.Maak taai vlees mals.

Garandeer een mals en smaakvol gebraad met behulp van appelciderazijn. Om te doen: Meng twee kopjes ACV, een half kopje plantaardige olie, twee eetlepels sojasaus, een eetlepel Worcestershire-saus, een theelepel zeezout en een tot twee eetlepels vers gehakte knoflook. Marineer het vlees in de vloeistof gedurende drie uur voor het koken. Azijn zal de taaie vezels van het vlees afbreken voor een malse, smakelijke maaltijd!

Voeg glans toe aan de vacht van een hond.

Terwijl je met Buster knuffelt, merk je dat zijn vacht er een beetje dof en dof uitziet. De oplossing: voeg dagelijks een kwart theelepel appelciderazijn toe aan zijn waterbak en bouw geleidelijk op tot een theelepel azijn voor elke 15 pond van zijn lichaamsgewicht. (De langzame toename helpt hem om aan de smaak te wennen.) Azijn's kalium- en B-vitamines helpen de haarzakjes te voeden en te versterken, wat resulteert in een gezonde glans voor zijn vacht.

Was vervelende vlokken weg.

Een van onze favoriete toepassingen voor appelciderazijn is om de gezondheid van ons haar verbeteren - ook als remedie voor hardnekkige roos. Als je merkt dat je hoofdhuid heeft een vlokprobleem ontwikkeld , probeer dit eens: Giet gelijke delen appelciderazijn en water in een spuitfles. Spritz op haar en hoofdhuid, daarna shampoo en spoel na 15 minuten. De antimicrobiële eigenschappen van de azijn zullen de roos veroorzakende bacteriën doden. Probleem opgelost!

Verwijder moeiteloos hardnekkig vet.

Een gemakkelijke manier om kilo's kwijt te raken: roer een eetlepel appelciderazijn in een glas water van 8 ons en drink het voor de maaltijd. Studies hebben aangetoond dat ACV een dosis appel- en wijnsteenzuur levert, natuurlijke verbindingen die werken als spijsverteringshulpmiddelen om overtollig vocht weg te vegen om een ​​opgeblazen gevoel snel te voorkomen.

Frisse voeten in een handomdraai.

Na een dag wandelen in het bos ruiken je voeten een beetje funky. Om de onaangename geuren te verdrijven, gewoonlaat je tanden wekenin een mengsel van een derde kopje appelciderazijn en een half kopje warm water gedurende 30 minuten. Gebruik de soak dagelijks zoals gewenst. De zuren in ACV ontgeuren voeten, waardoor ze in een mum van tijd fris ruiken.

Laat vergelende planten snel herleven.

Welke potgrond je ook voor je kamerplanten gebruikt, er blijven gele vlekken op hun bladeren verschijnen. Een waarschijnlijke boosdoener: hoge pH-waarden in de bodem veroorzaakt door hard water. Om het probleem op te lossen, hydrateer je je planten met een mengsel van twee eetlepels appelciderazijn op een liter water. Herhaal eenmaal per week gedurende drie weken. De zuurgraad van appelciderazijn helpt de pH-waarde van de grond te herstellen en voedt de planten met mineralen om ze weer gezond en groen te maken.

Laat pannen glinsteren zonder schrobben.

Je tonijnschotel is altijd een succes, maar het is niet leuk om later die avond de smurrie met kaaskorst uit het gerecht te verwijderen. Wat kan helpen: Vul de pan met warm schuimend water en voeg twee eetlepels appelciderazijn toe. Laat 30 minuten intrekken alvorens af te spoelen met water. De zuren van azijn lossen het vastgekoekte voedsel op - schrobben is niet nodig!

Garandeer superzachte handdoeken.

Het geheim van ultrazacht beddengoed: appelciderazijn! Om te doen: Was de kleding zoals gewoonlijk, voeg een half kopje azijn toe aan de spoelcyclus. (Voeg een kwart kopje toe aan het bleekvak voor zeer efficiënte wasmachines.) Het azijnzuur in de azijn zal de ophoping van wasmiddel afbreken en de kledingvezels ontspannen, waardoor het wasgoed zachter wordt zonder de huid te irriteren zoals met chemicaliën beladen wasverzachters.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ons gedrukte tijdschrift, Eerst voor vrouwen .